Filmtips voor Halloween 2017

Oktober is de maand van de bloedfonteinen, bovennatuurlijke seriemoordenaars en smerige slachtpartijen, want op de 31ste is het weer Halloween! Terwijl de een verkleed naar een feestje gaat, gaat de ander wellicht naar de bioscoop. Er zijn immers genoeg bioscopen die dit weekend een marathon met horrorfilms organiseren. Maar je kunt ook thuis een zak chips opentrekken en een filmpje opzetten. Daarom heb ik ook dit jaar weer een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

[Rec]Als een rat in de val

In de Spaanse POV horrorfilm [Rec] zien we hoe nietsvermoedende bewoners van een appartementencomplex worden opgesloten als het gebouw hermetisch wordt afgesloten vanwege de uitbraak van een gevaarlijk virus. Een virus dat mensen transformeert in bloeddorstige zombies. En het duurt niet lang voordat het gezelschap achterna wordt gezeten door een horde van deze akelige wezens. [Rec] is nog altijd een van de spannendste horrorfilms die ik ooit heb gezien en derhalve uitermate geschikt is voor een heerlijke griezelavond.


Get OutVan je schoonouders moet je het hebben

Dit jaar verscheen Get Out in de bioscoop. Geen horrorfilm waarin rondslingerende ledematen en bloederige taferelen voor het vermaak zorgen, maar de naargeestige sfeer en de enorme spanning garandeert entertainment. Chris (Daniel Kaluuya) gaat samen met zijn vriendin een weekendje op bezoek bij zijn schoonouders. Maar het leuke uitje verandert al snel in een nachtmerrie als de ogenschijnlijk lieve ouders een angstaanjagende dubbele agenda hebben.


HellraiserMysterieuze puzzeldoos opent de poorten naar de hel

Regisseur Clive Barker trok alles uit de kast om de klassieker Hellraiser zo angstaanjagend mogelijk te maken. Huiveringwekkende personages zoals de iconische Pinhead, bezorgden de kijkers jarenlang slapeloze nachten. In Hellraiser draait het om een magische puzzeldoos die de kracht bezit om de poorten naar de hel te openen. En als deze poorten eenmaal geopend zijn rest er niets meer dan pijn en lijden. Deze horrorfilm uit 1987 is nog altijd een van de betere in het genre en om die reden dan ook een mooie aanvulling op jouw griezelavondje.


AlienSlijmerig gedrocht boezemt angst in

Ben je op zoek naar een beklemmende horrorfilm die zich in de ruimte afspeelt? Dan is Alien een geweldige film om op te zetten. Eveneens een klassieker die tot op de dag van vandaag wordt gezien als een van de betere horror en Science Fiction combi’s. In de door Ridley Scott geregisseerde film zien we hoe de bemanningsleden van het ruimteschip Nostromo het aan de stok krijgen met een slijmerig wezen dat maar een doel voor ogen heeft. Het vakkundig om zeep helpen van deze hulpeloze ruimtevaarders.


ShockerSeriemoordenaar overleeft de elektrische stoel

In de afgelopen decennia zijn er al genoeg bovennatuurlijke seriemoordenaars geweest die op een of andere manier aan de dood weten te ontsnappen. Ook in de door Wes Craven geregisseerde horrorfilm Shocker zien we hoe de maniakale seriemoordenaar Horace Pinker (Mitch Pileggi) de elektrische stoel weet te overleven en hoe hij als bovennatuurlijk wezen zijn huiveringwekkende werk voortzet. Shocker is wel een luchtige film die niet zo angstaanjagend is als genregenoten A Nightmare on Elm Street en Hellraiser, maar vermakelijk is deze des te meer.


Welke film(s) ga jij kijken tijdens Halloween?