Filmtips voor Halloween 2016

Oktober is toch wel een beetje de maand van de horrorfilms en thrillers, want op 31 oktober is het Halloween! Een feestje voor de liefhebber van spoken, vampiers en andere bizarre monsters, voor een aantal mensen het aangewezen moment om verkleed en al naar een horrorfeest te gaan en voor de ander juist een mooi moment om een paar angstaanjagende films uit de kast te trekken en op de bank neer te ploffen voor een marathon. En voor die mensen heb ik ook dit jaar weer een aantal filmtips!

Eden LakeEden Lake

De door James Watkins geschreven en geregisseerde horrorfilm Eden Lake heb ik onlangs weer gezien en het blijft naar mijn mening een bloedstollende horrorfilm die niet alleen heel spannend is, maar ook op een aantal momenten enorm luguber is. De kracht van Eden Lake zit vooral in het realisme, want bovennatuurlijke verschijningen en superieure seriemoordenaars blijven achterwege. De film gaat over een jong koppel dat naar een afgelegen gebied gaat voor een kampeertochtje, maar al gauw in aanraking komen met baldadige tieners. Wat begint met een grap loopt al snel uit in een levensgevaarlijke spel van leven op dood.


HalloweenHalloween

Voor de liefhebber die op zoek is naar nostalgie, is Halloween van John Carpenter dé film die op 31 oktober niet mag ontbreken. De horrorfilm uit 1978 is ruim 35 jaar na haar release nog steeds een topper in het genre die herhaaldelijk de filmliefhebber de stuipen op het lijf jaagt. Maak je borst maar nat als je Halloween nog niet eerder hebt gezien, want de koelbloedige seriemoordenaar Michael Myers – die het in deze film heeft gemunt op een aantal onschuldige tieners – bezorgd jou zonder twijfel slapeloze nachten!


The ConjuringThe Conjuring

The Conjuring van Saw-bedenker James Wan is één van de meest angstaanjagende horrorfilms van de afgelopen 10 jaar. Op bloederige en smerige praktijken hoef je niet te rekenen, want de film gaat over de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren die een bijzondere zaak onderzoeken. Tijdens dit onderzoek worden zij geconfronteerd met een kwaadaardige demon die het heeft gemunt op de onschuldige familie Perron. Je kunt dus wel enorm veel ‘jump scares’ en bizarre paranormale activiteiten verwachten.


Most Likely to DieMost Likely To Die

Most Likely To Die is een beetje de vreemde eend in de bijt in deze lijst, maar een vermakelijke horrorfilm des te meer. De Netflix original is een film die eigenlijk thuishoort in de ‘goed fout’ categorie. Het acteerwerk is niet geweldig en het verhaal is flinterdun. Maar de seriemoordenaar die in een afstudeer toga en hoed met vlijmscherpe randjes zijn slachtoffertjes vakkundig om zeep helpt, zorgt voor onsmakelijke beelden waar je als liefhebber van het horrorgenre van zult genieten.


The EntityThe Entity

Eén van de horrorfilms die mij nog steeds een onbehaaglijk gevoel bezorgd is de klassieker The Entity van regisseur Sidney J. Furie. In de horrorfilm uit 1982 zien we hoe de alleenstaande moeder Carla Moran wordt geterroriseerd door een kwaadaardige entiteit en meerdere malen seksueel misbruikt wordt door een onzichtbare aanwezigheid. Wanneer zij de wanhoop nabij is schakelt zij de hulp in van een team van paragnosten die de zaak moeten onderzoeken en de krachtige klopgeest moeten zien te verdrijven. Overigens is deze film gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt The Entity nog angstaanjagender.

De bovenstaande films zijn op DVD, Blu-ray Disc, VOD en Netflix beschikbaar, maar de horrorliefhebber kan zich vanaf 22 oktober ook vermaken met de films die worden uitgezonden door Veronica. Want in oktober transformeert Veronica in FEARonica! Het begint op 22 oktober om 22:00 met de legendarische miniserie Stephen King’s IT en op 29 oktober krijgt FEARonica een vervolg met een filmmarathon! De avond start om 20:00 met de vampierenfilm Van Helsing en wordt opgevolgd door de televisiepremière van Hansel & Gretel: Witch Hunters en de keuzefilm die door het publiek wordt gekozen. Op www.veronica.nl vind je meer informatie!

Ko-Fi