Filmtips voor Halloween 2014

Zet de lekkere hapjes maar op tafel en haal voldoende drankjes in huis, want het is Halloween! Je kunt natuurlijk verkleed naar een feestje gaan of een marathon van horrorfilms in de bioscoop bijwonen, maar ik vier Halloween het liefst op de bank met een stapel horrorfilms in de aanslag die ik dan ook één voor één kijk. En ben jij ook van plan om op de bank neer te ploffen en te genieten van leuke griezelfilms? Dan heb ik nog wel een paar tips voor jou!

The Nightmare Before ChristmasEen rustig begin met The Nightmare Before Christmas

Begin het avondje griezelen rustig met de sfeervolle stop-motion-animatiefilm Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas waarin de bewoners van Halloween-stad bij toeval het Kerstfeest ontdekken en een plan maken om de kleurrijke feestdag naar hun sombere dorpje te halen. Maar je moet het niet aan horrorfiguurtjes overlaten om Kerstmis te kopiëren, want dat is vragen om problemen! De film is misschien wel een beetje duister, maar komisch en mild genoeg voor de jongere gezinsleden. Ideaal om hiermee af te trappen op 31 oktober.


A Nightmare On Elm StreetHet betere hak werk in A Nightmare on Elm Street

Oké, de kleintjes liggen op bed en het eerste filmpje is gedraaid. Nu is het moment aangebroken voor het betere hak werk. Bloed en gore is waar de liefhebber van horrorfilms naar op zoek is en dan is A Nightmare On Elm Street van regisseur Wes Craven een goede keuze. De klassieker draait om Freddy Krueger, een kindermoordenaar die na zijn dood terugkeert in de dromen van tieners en deze op gruwelijke wijze om zeep helpt. En wanneer de tieners in hun dromen sterven, worden zij de volgende ochtend niet meer wakker. Als bloed en gore je ding is, dan is dit een film die je niet mag missen!


SinisterSinister is een goed alternatief

Maar als bloed en gore niet echt je ding is en je gaat liever voor de suspense, dan kun je beter kiezen voor een goed en spannend alternatief. Een spannende horrorfilm die je wel de stuipen op het lijf jaagt, maar niet je maag doet draaien. Ook dan zijn er genoeg films te noemen die in aanmerking komen, maar ik ben zelf wel een fan van de spannende horrorfilm Sinister waarin Ethan Hawke de rol speelt van schrijver Ellison Oswalt. Oswalt wordt na een grondig onderzoek geconfronteerd met een kwaadaardige entiteit die verantwoordelijk is voor een reeks onverklaarbare moorden in de buurt en uiteraard wordt de schrijver en zijn gezin ook het doelwit van het bovennatuurlijke wezen. Spannender kun je ze bijna niet krijgen!


Paranormal ActivitySlapeloze nachten door Paranormal Activity

Dat was filmpje twee en nu is het moment aangebroken dat we klaar gaan zitten voor een pittige horrorfilm die je de stuipen op het lijf jaagt en misschien wel slapeloze nachten bezorgt. Naar mijn mening is er één film die dit effect heeft en dat is Oren Peli’s Paranormal Activity. In de huiveringwekkende prent zien we hoe het stel Katie en Micah met een handycam de paranormale verschijnselen in en rondom het huis documenteren. En de afgrijselijke gebeurtenissen waar het jonge stel mee te maken krijgt worden alsmaar heftiger en enger!


CandymanCandyman is een classic!

De avond is nog jong en na de angstaanjagende gebeurtenissen in Paranormal Activity ben je misschien wel toe aan een mooie afsluiter van deze griezelavond. Bij mij gaat er geen jaar voorbij zonder dat er een klassieker in de Blu-ray speler verdwijnt en dit jaar ligt de sterke horrorfilm Candyman op mijn stapeltje. In de door Bernard Rose geregisseerde film zien we hoe de jonge studente Helen onderzoek doet naar de urban legend over Candyman, een seriemoordenaar die de bewoners van de achterstandswijk vakkundig om zeep helpt met zijn bloederige haak. Maar na een grondig onderzoek komt Helen tot de ontdekking dat hij echt bestaat en wordt ze het volgende doelwit van deze levensgevaarlijke psychopaat.


Ben je op zoek naar nog meer horrortips? Hier kun je alle recensies lezen van horrorfilms. Ik ben heel benieuwd hoe jouw stapeltje eruit ziet en ik wens iedereen alvast een Happy Halloween!