Een selectie van goede horrorfilms voor Halloween 2014

LogoZet de lekkere hapjes maar op tafel en haal voldoende drankjes in huis, want het is Halloween! Je kunt natuurlijk verkleed naar een feestje gaan of een marathon van horrorfilms in de bioscoop bijwonen, maar ik vier Halloween het liefst op de bank met een stapel horrorfilms in de aanslag die ik dan ook één voor één kijk. En ben jij ook van plan om op de bank neer te ploffen en te genieten van leuke griezelfilms? Dan heb ik nog wel een paar tips voor jou!

The Nightmare Before Christmas

Een rustig begin met The Nightmare Before Christmas

Begin het avondje griezelen rustig met de sfeervolle stop-motion-animatiefilm Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas waarin de bewoners van Halloween-stad bij toeval het Kerstfeest ontdekken en een plan maken om de kleurrijke feestdag naar hun sombere dorpje te halen. Maar je moet het niet aan horrorfiguurtjes overlaten om Kerstmis te kopiëren, want dat is vragen om problemen! De film is misschien wel een beetje duister, maar komisch en mild genoeg voor de jongere gezinsleden. Ideaal om hiermee af te trappen op 31 oktober.

A Nightmare On Elm Street

Het betere hak werk in A Nightmare on Elm Street

Oké, de kleintjes liggen op bed en het eerste filmpje is gedraaid. Nu is het moment aangebroken voor het betere hak werk. Bloed en gore is waar de liefhebber van horrorfilms naar op zoek is en dan is A Nightmare On Elm Street van regisseur Wes Craven een goede keuze. De klassieker draait om Freddy Krueger, een kindermoordenaar die na zijn dood terugkeert in de dromen van tieners en deze op gruwelijke wijze om zeep helpt. En wanneer de tieners in hun dromen sterven, worden zij de volgende ochtend niet meer wakker. Als bloed en gore je ding is, dan is dit een film die je niet mag missen!

Sinister

Sinister is een goed alternatief

Maar als bloed en gore niet echt je ding is en je gaat liever voor de suspense, dan kun je beter kiezen voor een goed en spannend alternatief. Een spannende horrorfilm die je wel de stuipen op het lijf jaagt, maar niet je maag doet draaien. Ook dan zijn er genoeg films te noemen die in aanmerking komen, maar ik ben zelf wel een fan van de spannende horrorfilm Sinister waarin Ethan Hawke de rol speelt van schrijver Ellison Oswalt. Oswalt wordt na een grondig onderzoek geconfronteerd met een kwaadaardige entiteit die verantwoordelijk is voor een reeks onverklaarbare moorden in de buurt en uiteraard wordt de schrijver en zijn gezin ook het doelwit van het bovennatuurlijke wezen. Spannender kun je ze bijna niet krijgen!

Paranormal Activity

Slapeloze nachten door Paranormal Activity

Dat was filmpje twee en nu is het moment aangebroken dat we klaar gaan zitten voor een pittige horrorfilm die je de stuipen op het lijf jaagt en misschien wel slapeloze nachten bezorgt. Naar mijn mening is er één film die dit effect heeft en dat is Oren Peli’s Paranormal Activity. In de huiveringwekkende prent zien we hoe het stel Katie en Micah met een handycam de paranormale verschijnselen in en rondom het huis documenteren. En de afgrijselijke gebeurtenissen waar het jonge stel mee te maken krijgt worden alsmaar heftiger en enger!

Candyman

Candyman is een classic!

De avond is nog jong en na de angstaanjagende gebeurtenissen in Paranormal Activity ben je misschien wel toe aan een mooie afsluiter van deze griezelavond. Bij mij gaat er geen jaar voorbij zonder dat er een klassieker in de Blu-ray speler verdwijnt en dit jaar ligt de sterke horrorfilm Candyman op mijn stapeltje. In de door Bernard Rose geregisseerde film zien we hoe de jonge studente Helen onderzoek doet naar de urban legend over Candyman, een seriemoordenaar die de bewoners van de achterstandswijk vakkundig om zeep helpt met zijn bloederige haak. Maar na een grondig onderzoek komt Helen tot de ontdekking dat hij echt bestaat en wordt ze het volgende doelwit van deze levensgevaarlijke psychopaat.

Ben je op zoek naar nog meer horrortips? Hier kun je alle recensies lezen van horrorfilms. Ik ben heel benieuwd hoe jouw stapeltje eruit ziet en ik wens iedereen alvast een Happy Halloween!

Bestel via bol.com en steun Filmliefhebber.com

Sale NL

Paul Hauer

Eigenaar van het Nederlandstalige filmblog Filmliefhebber.com. Kijkt meer dan 300 films per jaar. Is een fan van de films van Quentin Tarantino, Nicholas Winding Refn en Darren Aronofsky. Kijkt bijna alles, maar heeft een lichte voorkeur voor horrorfilms en Science Fiction.

0 thoughts to “Een selectie van goede horrorfilms voor Halloween 2014”

  1. ge moet blijkbaar nog veel zien want Halloween kent ge blijkbaar niet of Texas chain, Friday 13, the thing, blair witch, … allemaal klassiekers die beter zijn dan paranormal activity

    1. Nee hoor. De films die je noemt heb ik allemaal gezien, maar naar mijn mening heeft Paranormal Activity wel beweging veroorzaakt in het horrorgenre. Deze was baanbrekend en vernieuwend. En ik heb mij enorm vermaakt terwijl de films die je noemt voor iets minder plezier zorgde. Als het een top 10 was geweest hadden enkele titels er vast en zeker in gestaan.

  2. Mijn favoriete horrorfilm is Scream, al is die film volgens jou te mild om als horror te bestempelen. 😉 Dat smaken verschillen is duidelijk: Paranormal Activity vond ik behoorlijk saai en The Shining heb ik twee keer geprobeerd te kijken en beide keren ben ik in slaap gevallen. :p

    1. Ja, ik vind Scream wel te mild 🙂 Desalniettemin een van mijn favorieten. Ik vind de sfeer in The Shining erg goed. De combi van de beelden en de onheilspellende soundtrack bezorgde mij het nodige kippevel 🙂 Maar er zijn natuurlijk ontzettend veel films die in aanmerking komen voor deze lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.