Geen afbeelding

Films en series op je smartphone kijken

De smartphone is inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bijna iedereen heeft wel een telefoon op zak en dat is logisch. Want je kunt er ook veel meer mee dan telefoneren en SMS-en. Je kunt met handige apps het laatste nieuws checken, je vrienden berichten op social media, je mail lezen en zelfs muziek luisteren met de Spotify. Maar dat is nog niet alles, want steeds meer mensen kijken onderweg of gewoon thuis op de bank films en series op hun smartphones. Maar welke telefoons zijn daarvoor geschikt?

Met de uitgebreide bundels van tegenwoordig hoef je in ieder geval geen zorgen te maken dat je onderweg te weinig data hebt om een film of serie te streamen met de Netflix app. Maar zoals dat ook voor een nieuwe televisie geldt, moet de smartphone voldoen aan een sublieme beeld- en geluidskwaliteit. Fabrikanten zoals Samsung en Apple spelen daar handig op in en zij produceren continu nieuwe smartphones die aan de kwaliteitseisen van de consument voldoen. Zo kun je ook onderweg (of gewoon thuis natuurlijk) genieten van jouw favoriete series en films op jouw smartphone.

De Apple iPhone 8 bij KPN is op dit moment de populairste smartphone die verkrijgbaar is, maar ook uitermate geschikt is voor het kijken van films en series. Met een 4,7inch en glashelder Retina HD-display en met een resolutie van 1334×750 pixels, spatten de beelden van je scherm. En met verbeterde stereosound speakers, klinkt het geluid van de iPhone beter dan ooit! Een andere mooie feature is dat de iPhone 8 compatible is met de draadloze Apple AirPods voor optimaal comfort. Is het 4,7inch te klein voor je? Dan is dat ook geen probleem, want de innovatieve smartphonefabrikant heeft ook de Apple iPhone 8 Plus op de markt gebracht, met maar liefst een 5,5inch Retina Full HD-display en met een resolutie van 1920×1080 pixels.

De tegenhanger is de gloednieuwe Samsung Galaxy S9. Met verbeterde features, een 5,8inch display met een resolutie van 1960×1440 pixels en Multi Sound Dolby Atmos speakers, waan je jezelf in een thuisbioscoop. Deze revolutionaire smartphone is dan ook uitermate geschikt voor home entertainment. Of je nu in de trein of thuis op de bank zit. Van de Samsung Galaxy S9 is er ook een variant op de markt met een 6,2inch display met een resolutie van 2960×1440. Dat is wel heel veel scherm voor je geld, maar haast onmisbaar voor de liefhebbers van films en series.

Kijk jij weleens een film of serie op jouw smartphone en heb jij de nieuwste vlaggenschepen van Apple en Samsung al in huis?

2 reacties

  1. Ik vind films kijken op m’n smartphone in alle gevallen een no go. Pas toevallig nog eens heel even geprobeerd en ik ben na vijf minuten alweer gestopt. Hoe denk je er zelf over,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.