Filmproducten blogathon

Filmproducten Blogathon

Het nieuwe jaar begint goed met een blogathon die Nostra van DeFilmkijker.com heeft georganiseerd. In deze blogathon mogen de bloggende filmliefhebbers vertellen wat zij zouden doen met de rekwisieten, producten en ideeën die in films gebruikt worden om het verhaal (of de gebeurtenissen in de film) extra kracht bij te zetten. Iets waar we stiekem allemaal weleens over dromen, toch? Nostra heeft een aantal vragen op een rijtje gezet en hieronder lees je mijn antwoorden.

In de film Pulp Fiction komt er een gouden gloed uit de koffer die Vincent en Jules openen. Je komt er nooit achter wat er in zit, maar het is iets wat voor degene die het ziet “het ultieme” of iets wat bijna niet te vinden is. Welke film of film-gerelateerd object zou jij tegenkomen in je eigen Pulp Fiction koffertje? Paul: “In mijn koffertje zit het script van Pulp Fiction 2, wat natuurlijk goud waard is!”

Je krijgt als verrassing de DeLorean uit Back to the Future. Je mag ‘m eenmalig gebruiken om heen en terug te reizen naar een andere film-gerelateerde periode. Waar zou je heenreizen? Paul: “Ik ga terug naar de jaren ’80! In deze periode zijn toch de beste horrorfilms gemaakt.”

Na je reis uit de vorige vraag ga je voldaan naar bed. De volgende morgen wordt je wakker en kom je er achter dat je in je eigen Groundhog Day terecht bent gekomen. De enige manier om hier aan te ontsnappen is door alle films te kijken die vallen onder één genre. Welke genre zou je kiezen en welk genre zou je persoonlijke hel zijn? Paul: “Ik zou er geen problemen om de hele dag horrorfilms te kijken, maar oorlogsfilms is een ander verhaal. Op een uitzondering na vind ik deze films saai!”

Je bent in het bezit van the Neuralyzer uit Men in Black. Welke film zou je binnenstappen en op welk karakter zou je het gebruiken om de film op een leuke of interessante manier te veranderen? Wat zou de impact zijn op het verdere verloop van die film? Paul: “Ik zou in The Matrix het geheugen wissen van Neo op het punt dat hij ontwaakt in de echte wereld. Hij leert dat hij meevecht tegen de machines, maar hij belandt in een tweestrijd. Hij weet namelijk niet of hij wel voor een goede zaak vecht of niet. De grote vraag is waar hij zich uiteindelijk bij aansluit. Zal hij blijven vechten voor de rebellen of zullen de machines hem weten te overtuigen om de simulatiewereld te resetten?”

Als je net zoals Cobb in Inception de mogelijkheid had om dromen binnen te stappen, van welk karakter zou je z’n dromen willen ervaren om het karakter beter te leren kennen en hoe denk je dat hun droomwereld er uit zou zien? Paul: “Easy one. Ik wil Darth Vader wel beter leren kennen en ik denk dat zijn droomwereld gewoon f*cked up is!”

Lacuna Inc, het bedrijf in Eternal Sunshine of the Spotless Mind heeft zojuist een vestiging geopend op de hoek van je straat. Welke film zou je uit je geheugen laten verwijderen om ‘m weer voor de eerste keer te kunnen ervaren? Paul: “Ik speel een beetje vals bij deze vraag, want ik wil heel graag The Game uit 1997 en Fight Club uit 1999 weer voor de eerste keer ervaren.”

Het toeval wil dat er naast Lacuna Inc, nog een nieuw bedrijf is gestart. Rekall van Total Recall. Welk karakter in welke film zou je willen zijn om zijn/haar ervaringen mee te maken? Paul: “Han Solo uit Star Wars. Niet, omdat hij een soort anti-held is, maar ik wil gewoon een keertje rondvliegen in de Millennium Falcon. Dat lijkt mij wel wat.”

Klik hier voor de deelnemende bloggers.

Advertentie