Filmblogs.nl; Het gemak dient de mens!

Er zijn inmiddels tientallen filmliefhebbers die bloggen, vloggen of op een andere wijze hun enthousiasme over films en televisieseries delen met iedereen die het maar lezen, zien of luisteren wilt. Er zijn zelfs zoveel verschillende platformen waar je filmrecensies, achtergrondartikelen, video reviews en podcasts kunt consumeren dat het misschien ook een beetje lastig is om alles goed in de gaten te kunnen houden. En daar is nu een oplossing voor! Filmblogs.nl is een stijlvolle verzamelsite waar alle actuele berichten en video’s worden geplaatst.

Het initiatief komt van Nostra. Een filmliefhebber die al vijf jaar over films schrijft op zijn blog De Filmkijker en hij heeft in de afgelopen maanden in het geheim gewerkt aan een project dat naar mijn mening een uitkomst is. De site is nog geen week oud, maar is er nu al één die ik dagelijks (soms zelfs meerdere keren per dag) bezoek. Het geeft niet alleen een mooi overzicht van de meest recente berichten die zijn verschenen, maar het geeft ook de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met blogs die ik nauwelijks bezoek of helemaal niet ken!

Afgelopen zaterdag werd Filmblogs.nl feestelijk gelanceerd in de aanwezigheid van ruim twintig bloggers, vloggers en podcasters in het Springhaver Theater in Utrecht waar het eerste get together event plaatsvond en uiteraard was ik daar ook bij aanwezig. Ik ben dan ook ontzettend trots op het feit dat Filmliefhebber.com onderdeel is van het nieuwe platform, maar ik ben vooral blij dat er nu een mooie en overzichtelijke website is. Filmliefhebbers hoeven dus nooit meer iets te missen! Ben je al nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op Filmblogs.nl!