Zo houd je, je telefoon heel tijdens de filmavond!

Filmavond

Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van gehad, een krasje of een scheur in je telefoonscherm van je telefoon. In principe voor velen geen probleem, althans wanneer dit scheurtje niet te groot is. Het kan namelijk zijn dat een kras of een scheurtje verder scheurt totdat je scherm langzamerhand verbrokkeld. Dit is helemaal niet fijn wanneer je net een telefoon hebt aangeschaft, waar je zo trots op bent. Bescherm uw telefoon dus altijd met een passend hoesje bijvoorbeeld met een Samsung Galaxy S21 hoesje.

Filmavond

 Vaak ontstaat zo’n kras of scheur zonder dat je het doorhebt. Bijvoorbeeld tijdens een leuke en gezellige filmavond met je vriend of vriendin, waarbij je samen knus op de bank een nieuwe film kijkt en de telefoon eventjes niet goed aangeeft aan de ander omdat jij popcorn wil gaan halen in de keuken. Daar ligt hij dan. Je draait hem gauw om en hoopt geen kras te zien, maar toch is hij er, die kras. Je denkt bij jezelf; had ik mijn telefoon maar beter beschermd. Maar hoe bescherm je de telefoon?

Manieren om je telefoon te beschermen

 Je hebt verschillende manieren om je telefoon te beschermen. Je kunt hierbij denken aan de welbekende “screenprotectors”, of een telefoonhoedje aan de telefoon. Echter zijn er tegenwoordig ook verschillende “tasjes” voor je telefoon, waarbij als een soort schoudertas je telefoon rondom je kan hangen m.b.v. een leuk koordje. Deze laatste manier van beschermen is echter tijdens een filmavond niet van belang, je wilt immers namelijk niet dat je de hele tijd tegen een koortje zit aan te kijken.

Een hoesje

 Ook kan je kiezen om voor een andere bescherming van de telefoonBescherm de telefoon bijvoorbeeld met een hoesje. Telefoon hoesjes heb je in allerlei soorten en maten. Wanneer er namelijk een nieuwe telefoon op de markt komt, zoals de Samsung Galaxy S21, dan is worden hiervoor dan ook meteen verschillende hoesjes geproduceerd en is er bij jouw aanschaf van je nieuwe telefoon een Samsung Galaxy S21 hoesje beschikbaar. Denk hierbij aan het bekende klaphoesje, het hoesje in combinatie met de portemonnee en het hoesje dat zich enkel rondom de telefoon bevindt. En kies je nu voor het laatste soort hoesje? Dan is het misschien handig om deze in combinatie te gebruiken met een passende screenprotector. Zo verzeker jij ten alle tijden dat jij je telefoon goed beschermt tijdens de filmavond!

De screenprotector

 Met een screenprotector voorkom je krassen rechtstreeks op het scherm, wel zo handig wanneer je, je favoriete celebrity goed zichtbaar wilt hebben in de film. Er zijn echter verschillende soorten screenprotectors. Voor de keuze van je screenprotector moet je jezelf enkele vragen stellen. De eerste vraag is; kunststof of glas? Kunststof screenprotectors zijn vaak goedkoper, maar het nadeel is dat je scherm minder helder is. Tijdens een filmavond dus niet ideaal. Met een glazen screenprotector is dit niet het geval, bovendien krast glas minder snel en blijft de screenprotector dus langer mooi. Vervolgens moet je jezelf afvragen in hoeverre je hygiene belangrijk vindt. Zo bestaan er namelijk screenprotectors met een antibacteriële laag. Zo voorkom je dat je smartphone een bron van ziektekiemen wordt. Ook kun je kiezen voor een screenprotector met privacy glass. Dit speciale glas kleurt zwart als je er vanaf de zijkant tegenaan kijkt. Wel zo handig als je geen pottenkijkers wilt. Ook heb je nog een screenprotector met een blauw licht filter. Deze beschermt niet alleen je ogen, maar ook je smartphone. Bovendien zorgt dit ervoor dat je minder kans op hoofdpijn en slaapproblemen krijgt, die namelijk veroorzaakt kunnen worden door het blauwe licht van je smartphone. Tot slot moet je jezelf afvragen of je de screenprotector gaat gebruiken i.c.m. een hoesje. Wanneer dit namelijk het geval is, kun je het beste kiezen voor een screenprotector waarvan de randen niet helemaal tot de rand van je scherm loopt. Anders past dat gave hoesje er namelijk niet om!