Film bekentenissen Blogathon: Mijn deelname

Film Bekentenissen blogathonIk heb nog nooit iets publiekelijk opgebiecht, maar ja… voor alles moet een eerste keer zijn zeggen ze wel eens. Nostra van De Filmkijker organiseerde weer een leuke blogathon. Deze keer is het aan de bloggers de taak om filmgerelateerde geheimen en zonden op te biechten door antwoorden te geven op een aantal vragen. Please don’t judge me! 🙂

Wil jij ook meedoen? Lees dan de aankondiging op De Filmkijker.

Van welke klassieke films hou je niet en waarom?
Ja, wat verstaan we onder klassiek? Ik heb een groot aantal klassieke films nog niet gezien. Dat is ook een bekentenis. 🙂 Maar de klassiekers die ik tot nu toe heb gezien vind ik top!

Welke tien klassieke films heb je (nog) niet gezien?
Dat zijn er zoveel. Ik heb bijvoorbeeld de originele Psycho nog nooit gezien en ook Birds staat nog steeds op mijn lijstje. Gone with the Wind is ook een goed voorbeeld van een klassieker die ik niet helemaal heb gezien.

Ben je ooit na het zien van een film in de bioscoop stiekem een andere zaal ingedoken om nog een film te zien?

Nee, nog nooit! Zelfs niet in mijn jaren als een rebelse tiener! 🙂

Welke acteur/actrice vind je overgewaardeerd?

Moeilijke vraag, maar als ik iemand moet kiezen dan ga ik toch voor Hilary Swank. Ja, ze heeft geweldige rollen gespeeld, maar ik zie toch altijd Hilary Swank. Er zijn actrices die naar mijn mening toch veel overtuigender in een rol kunnen kruipen.

Van welke bekende regisseur heb je nog nooit een film gezien (en waarom)?
Geen idee eigenlijk! Ik kijk ook zoveel films en series dat ik het mij haast niet kan voorstellen dat ik nog nooit een film van een bekende regisseur heb gezien.

Wat is een film waar je echt van houdt die over het algemeen gehaat wordt?
Ik heb wel een paar guilty pleasures en dan moet ik toch denken aan bijvoorbeeld de gameverfilmingen Street Fighter met Jean-Claude van Damme en Mortal Kombat die een jaar later verscheen. Ik vond deze als jochie echt fantastisch en in alle eerlijkheid vind ik deze films nog steeds erg leuk.

Ben je ooit wel eens “één van die vervelende mensen” in de bioscoop geweest?
Ja! Bij Tinker Tailor Soldier Spy had ik even een momentje met een goede vriendin en de man voor ons vroeg ons toch vriendelijk om even ons mond dicht te houden. Uiteraard gaven we daar gehoor aan. Vervolgens hield deze meneer het na 20 minuten voor gezien. Misschien was de film toch iets te ingewikkeld voor hem?

Heb je ooit wel eens een film gekeken waar je van tevoren wist dat deze slecht was, maar die je keek omdat er een specifieke acteur/actrice in speelde? Welke en waarom?
Ik denk het wel hoewel ik mij toch het liefst laat verrassen. Ik probeer mij niet te laten beïnvloeden door wat andere mensen schrijven of zeggen. Ik vind de meningen van anderen altijd interessant, maar ik probeer toch met een open mind een film in te gaan. Overigens kan een bepaalde acteur/actrice mij wel doen bewegen om een film te kijken!

Zijn er in je filmcollectie films die je al meer dan vijf jaar hebt, maar nog nooit hebt gekeken?
Ojee, heb je even? Dan schrijf ik het lijstje even op! Maar de films Metro met Eddie Murphy en Mr. Magoo met Leslie Nielsen staan echt al jaren (ik denk al 10 jaar) in de kast en die heb ik echt nog nooit gezien!

Wat zijn de slechtste films in je verzameling, waarom heb je ze gekocht en waarom heb je ze nog steeds?
Ik denk dat Kentucky Fried Movie wel met stip bovenaan staat en die kreeg ik destijds bij een magazine. En waarom ik die nog steeds heb? Omdat de DVD niets meer waard is en ik er geen fatsoenlijk bedrag voor kan krijgen. En het eet geen brood dus ik laat deze lekker staan.

Zijn er geheimen over de manier waarop je thuis films kijkt die je wilt opbiechten?
Haha, nee.

Welke andere filmgerelateerde geheimen wil je verder nog delen?
Filmgerelateerde geheimen… Even denken hoor… Eigenlijk niet. Ik hoor weleens dat mensen zich ongemakkelijk voelen bij hele expliciete scènes (zoals scènes met veel bloed of seks). Daar heb ik geen last van! Het is niet echt een geheim vind ik, maar ik broadcast het ook niet op het Internet dat ik hier geen problemen mee heb. Oeps, te laat! 🙂

Advertentie