Ferrari Race To Immortality

Ferrari: Race to Immortality (2017) recensie

Ferrari Race To ImmortalityAls liefhebber van formule 1 kijk ik graag naar de koningsklasse van de autosport. Machtige coureurs die in prachtige bolides en met meer dan 200 kilometer per uur over het asfalt scheuren en hun kwaliteiten moeten aanwenden om met deze hoge snelheden de snelste te zijn. Het is een prachtige, maar gevaarlijke sport. Hoewel de huidige formule 1 wagen zodanig is gebouwd dat de bestuurder bij een ernstig ongeluk het verhaal mag navertellen, zijn er nog steeds verbeterpunten om te garanderen dat een coureur levend uit zijn bolide stapt.

In de jaren ’50 werd de formule 1 geïntroduceerd en in deze periode was de autosport allesbehalve veilig. In een periode van 10 jaar verloren maar liefst 39 F1-piloten hun leven tijdens een Grand Prix. In de documentaire Ferrari: Race to Immortality komen de gevallen helden uitgebreid aan bod. Wereldkampioenen zoals Peter Collins en Mike Hawthorn die in hun periode bij de prestigieuze renstal van Enzo Ferrari zware verliezen leden, maar ook triomfeerden.

Regisseur Daryl Goodrich focust in de documentaire op deze specifieke periode waarin Enzo Ferrari met zijn knalrode bolides de snelste wagen op het circuit had, maar we leren ook hoe gedreven en gepassioneerd de oprichter van het F1 team Scuderia Ferrari was. De wagens waren voor hem nog belangrijker dan zijn coureurs en zijn beste F1-piloot was de coureur die in het weekend daarvoor het beste had gereden. Maar ook zijn persoonlijke leven, zijn zware verliezen en de tragedies die hij in de autosport te verwerken kreeg staan in deze documentaire centraal.

De documentaire zet Enzo Ferrari misschien neer als een harde zakenman. Door sommige bestempeld als dictator terwijl de inmiddels overleden coureur daar zelf anders over dacht. Met behulp van archiefbeelden en sprekers die de autosport in de jaren ’50 van dichtbij hebben meegemaakt, vertelt Goodrich een bijzonder en indrukwekkend verhaal. Voor de liefhebbers van de formule 1 is Ferrari: Race to Immortality – die vanaf heden verkrijgbaar op een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc – dan ook een documentaire die meer dan de moeite waard is om te kijken.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.