Fast and Furious 5

Fast & Furious 5 (2011) recensie

Fast and Furious 5In de slotfase van Fast & Furious, het vierde deel in de franchise, werd de deur naar een vijfde deel wagenwijd opengezet. Opnieuw keren de hoofdrolspelers uit de originele The Fast and the Furious terug voor een gloednieuw raceavontuur. Dat zich deze keer afspeelt in het zomerse Brazilië. En in de door Justin Lin geregisseerde actiefilm is er ook ruimte voor vernieuwing. Hoewel, de opgevoerde bolides, mooie meiden en een opzwepende soundtrack nog steeds de hoofdingrediënten zijn. 

Samenvatting van het verhaal – Na de succesvolle poging om Dom (Vin Diesel) uit de gevangenis te houden, slaan Mia (Jordana Brewster), Brian (Paul Walker) en Dom op de vlucht. Ze vinden uiteindelijk een schuilplaats in Brazilië waar de machtige drugsbaron Reyes (Joaquim de Almeida) de scepter zwaait. Terwijl Dom en zijn team een plan smeden om de misdaadkoning te beroven, worden ze op de hielen gezeten door de doortastende overheidsagent Hobbs (Dwayne Johnson). Die niet eerder rust voordat hij Dom en zijn straatracers in de kraag heeft gevat.

Recensie – In Fast & Furious werd er al gezocht naar een goede balans tussen het verhaal en de bombastische actiescènes en met succes! In het vijfde deel wordt deze lijn doorgezet en deze keer willen de hoofdpersonages nog één slag slaan voordat ze de autosleutels van de opgevoerde wagens voor eens en altijd aan de wilgen hangen. De vernieuwing komt in de persoon van Dwayne Johnson. De imponerende actieheld kruipt in de huid van overheidsagent Hobbs. Die er werkelijk alles aan doet om zijn doelwitten uit te schakelen. Zelfs als dat inhoudt dat hij soms de regels een beetje moet buigen.

Een fijne toevoeging aan al een veelzijdige cast. Met opnieuw Tyrese Gibson, Gal Gadot, Ludacris en Sung Kang in de rollen van Dom’s teamleden Roman, Gisele, Tes en Han. Personages die toch wel gegroeid zijn en in het vijfde deel zich opnieuw laten gelden in sterke actiemomenten waarin waanzinnige stunts met sportwagens nog steeds de aandacht opeisen. Ondanks dat het straatracen deze keer een stuk minder aanwezig is, blijft het een uitstekende actie/thriller waarin de spannende achtervolgingen voor het vermaak zorgen. Terwijl zowel de hoofdrolspelers als de ondersteunde castleden voldoende ruimte krijgen om hun personages te laten gelden. Dat maakt Fast & Furious 5 een uitstekende vervolg. Zeker voor een vijfde deel in een franchise.

Beoordeling
  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.