Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) recensie

Fantastic Beasts The Crimes of GrindelwaldFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is het directe vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them uit 2016. Eddie Redmayne keert terug als de eigenaardige tovenaar Newt Scamander die met zijn mysterieuze koffer opnieuw in een magisch avontuur belandt. Hoewel ik gematigd positief was over het eerste deel van de Harry Potter spin-off kon ik mij er toch niet toezetten om voor het vervolg naar de bioscoop te gaan. Maar het is een mooi moment om te kijken hoe het avontuur verder gaat nu de fantasyfilm op een kwalitatief uitstekende en met extra’s gevulde Blu-ray Disc verkrijgbaar is.

Samenvatting van het verhaal
De geniepige tovenaar Grindelwald (Johnny Depp) weet uit de gevangenis te ontsnappen en hij is driftig op zoek naar Credence Barebone (Ezra Miller) die volgens hem de sleutel bezit om voor eens en altijd de macht te grijpen over de magische en non-magische werelden. Albus Dumbledore (Jude Law) is bang dat Grindelwald hem als eerste vindt en daarom schakelt de hoofdmeester van Hogwarts de hulp in van Newt Scamander (Eddie Redmayne). Newt krijgt de taak om naar Parijs te reizen om Barebone als eerste te vinden. Om zijn missie te volbrengen vraagt Newt zijn goede vrienden Jacob (Don Fogler) en Tina (Katherine Waterston) om met hem mee te gaan naar de Franse hoofdstad.

Magisch avontuur
Met lage verwachtingen begon ik aan Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald die tevens door J.K. Rowling is geschreven. In het vervolg wordt het een stuk duidelijker dat de avonturen zich voor de Harry Potter-reeks afspelen en de liefhebber van de reeks over de tovenaarsleerling worden getrakteerd op een aantal mooie momenten die goede herinneringen oproepen. Zo speelt de magische school Hogwarts een bescheiden rolletje en Jude Law kruipt uitstekend in de huid van een jonge Albus Dumbledore. De film vindt dan ook veel meer aansluiting bij de reeks. In tegenstelling tot het eerder verschenen Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Spectaculair
Maar regisseur David Yates (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Harry Potter and the Order of the Phoenix) gaat wel verder op de weg die hij is ingeslagen. De wereld van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zit dan ook vol met kleurrijke personages en mysterieuze wezens. Die met behulp van duidelijke doch mooie computeranimaties op het scherm zijn getoverd. Er is een goede balans tussen de spectaculaire en grappige momenten terwijl de focus op het verhaal nooit verloren gaat. Johnny Depp doet het meer dan prima in de rol van de duistere tovenaar Grindelwald terwijl ook Eddie Redmayne, Don Fogler en Katherine Waterston opnieuw de rollen van Newt, Jacob en Tina goed invullen. De film is dan ook een waardig vervolg en wellicht wel beter, omdat deze meer aansluiting vindt bij de succesvolle Harry Potter-reeks.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.