Escape From L.A. (1996) review

In 1981 brak de hel los op een hermetisch afgesloten Manhattan. Waar de presidentiële helikopter was neergestort en de President van de Verenigde Staten werd gegijzeld door de criminelen die in het rampgebied zijn opgesloten. Oud-militair en crimineel Snake Plissken mocht het vuile werk opknappen en de President uit de klauwen van het gespuis redden. Ruim 15 jaar later mag Kurt Russell het als de gevatte antiheld het dunnetjes overdoen in het vervolg Escape from L.A..

Bedenker en regisseur John Carpenter en hoofdrolspeler Kurt Russell bleken een gouden combinatie te zijn, maar de ideeën voor een vervolg op Escape From New York werden telkens in de ijskast geplaatst. Ruim 10 jaar na het originele idee om een vervolg te maken verscheen Escape from L.A.. Deze keer is Los Angeles het podium waar Snake Plissken het opneemt tegen gevaarlijke criminelen om een belangrijke missie te voltooien. En Kurt Russell – die het personage Snake hoog heeft zitten – staat opnieuw zijn mannetje.

Evenals zijn voorganger is Escape from L.A. enorm futuristisch. Los Angeles is na een grote aardbeving een eiland geworden waar zware criminelen naartoe worden verbannen. In een wereld van criminaliteit zwaait Cuervo Jones de scepter  terwijl Snake de handen ineen moet slaan met ongure types, zoals Map to the Stars Eddie en Hershe om de misdaadkoning tot een halt toe te roepen. En dat gaat gepaard met enorm veel humor en geweld.

Escape from L.A. is in tegenstelling tot Escape from New York luchtiger. De minder serieuze ondertoon zorgt voor een plezierige balans, maar de grimmige sfeer die in de jaren tachtig klassieker zo goed voelbaar was ontbreekt nu volledig. Op zich is dat geen manco, maar de film had misschien meer aansluiting gevonden als deze in dezelfde stijl was gemaakt. Dat neemt niet weg dat het weer een fijn weerzien is met Snake Plissken. Voor het laatst weliswaar, want het geplande vervolg is er nooit gekomen. Enerzijds te wijten aan de teleurstellende box-office, maar ook aan het feit dat Escape from L.A. kwalitatief een stuk minder goed is dan zijn voorganger.

Beoordeling
  • Hoe goed is het verhaal?
  • Hoe goed is het acteerwerk?
  • Hoe vermakelijk is de film?
3.3
Verzenden
Beoordeling van de bezoekers
0 (0 votes)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.