House of Fears

House of Fears (2007) recensie

Spookhuizen worden steeds populairder. Vooral in oktober, de maand van griezelen en gruwelen, worden deze speciale uitgaansgelegenheden goedbezocht. Een huis vol met akelige taferelen en acteurs die in kostuum de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Als bezoeker moet je dan ook zenuwen van staal hebben om het griezelavontuur te overleven. Maar het gezelschap in de horrorfilm House of Fears moet ook overlevingsinstinct hebben om een ongepland bezoek aan een spookhuis te overleven.

Lees meer

Rovdyr (2008) recensie

Dat filmmakers uit Scandinavië wel weten hoe ze een onderhoudende film of serie moeten maken is al veelvuldig bewezen. In 2008 regisseerde Patrik Syversen Rovdyr, die naar de internationale titel Manhunt luistert. Die weinig tot de verbeelding overlaat, want de titel van de horrorfilm omschrijft precies waar het over gaat; Mensenjacht!

Lees meer
Kerst

Filmtips om met Kerst te kijken

December is altijd een warme maand. Niet wat betreft de temperaturen, maar wel qua gezelligheid. Mensen die samenkomen tijdens de Sinterklaas en de Kerst, van elkaars gezelschap en een heerlijk diner genieten en natuurlijk mogen de cadeautjes in de jute zak of onder de Kerstboom ook niet ontbreken. Wat ook niet mag ontbreken in de Decembermaand zijn Kerstfilms! Voor mij is het de perfecte manier om in de feeststemming te komen hoewel, er ook een aantal Kerstfilms zijn die iets minder warm en sfeervol zijn.

Lees meer

Fright Night (1985) recensie

Regisseur Tom Holland heeft goede horrorfilms op zijn naam staan. Zoals Child’s Play waarin de moordende speelgoedpop Chucky tot leven komt en de komische horrorfilm Thinner. Maar zijn carrière als filmmaker begon in 1985. Toen hij de horrorkomedie Fright Night regisseerde. Inmiddels een klassieker, die de tijd des tands goed heeft doorstaan en een heerlijke jaren ’80 vibe bevat.

Lees meer

Fatman (2020) recensie

Als je mij 20 jaar geleden had gevraagd of Mel Gibson de rol van de Kerstman zou kunnen spelen, had ik volmondig ‘nee’ geantwoord. De acteur is bekend om zijn rollen in Lethal Weapon en Braveheart en in de afgelopen jaren heeft hij veelal de rol van een schurk of een maniakaal personage op zich genomen. Maar in Fatman, die vanaf vandaag in de bioscoop draait, speelt hij de rol van Chris. Inderdaad, het gezette en jolige icoon van het Kerstfeest. Hoewel, Mel Gibson’s versie van de Kerstman niet zo vriendelijk en jolig is als hoe wij het fictieve figuur kennen.

Lees meer

Capone (2020) recensie

De naam Capone is welbekend. Want Al Capone, het hoofd van de georganiseerde misdaad in Chicago, was één van de beruchtste criminelen die er ooit op deze aardbol heeft rondgelopen. In het misdaaddrama van regisseur Josh Trank staat niet zijn misdadige carrière, maar zijn laatste levensjaar centraal. Waarin Capone door de gevolgen van de ongeneeslijke ziekte syfilis aftakelt en uiteindelijk op 48-jarige leeftijd komt te overlijden.

Lees meer

Extracurricular (2020) recensie

Dat scholieren onder druk staan is een feit, maar in de regel ga je er niet vanuit dat de hardwerkende studenten feitelijk bloeddorstige seriemoordenaars zijn. In de horror/thriller Extracurricular van regisseur Ray Xue is dat wel het geval en alleen al het feit dat onschuldige lijkende tieners kwaadaardig zijn, is bloedstollend genoeg om de kijker op het puntje van de stoel te houden. Want zelfs jouw schattige buurmeisje kan in theorie een krankzinnige moordenares zijn. Daar moet je toch niet aan denken!

Lees meer

Survive The Night (2020) recensie

Bruce Willis heeft in zijn carrière in enorm veel kassuccessen de hoofdrol gespeeld, maar de laatste jaren is hij voornamelijk te zien in producties die het grote zilveren scherm niet eens halen. Survive The Night is hier geen uitzondering in, want ook de actie/thriller met de Die Hard-ster is direct op on demand, DVD en een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc verschenen. Maar dat wil niet zeggen dat het dan ook een slechte film is. Integendeel!

Lees meer

Spider-Man: Miles Morales (2020) recensie

De release van een nieuwe spelcomputer gaat altijd gepaard met een aantal nieuwe games. In de week voor de launch van de Sony PlayStation 5 werd Spider-Man: Miles Morales uitgebracht. Het directe vervolg op Marvel’s Spider-Man uit 2018, die zowel op de PlayStation 4 als op de PlayStation 5 beschikbaar is. De exclusieve titel voor de PlayStation consoles moet de potentie van de gloednieuwe PS5 laten zien, maar de grote vraag is natuurlijk of de game de hoge verwachtingen dan ook heeft waargemaakt.

Lees meer
PlayStation 5 artikel

PlayStation 5 recensie

Op 19 november werd de Sony PlayStation 5 in Europa gelanceerd! Het nieuwe entertainmentsysteem dat de Sony PlayStation 4 moet vervangen. De launch van de PS5 was wellicht de meest chaotische ooit. Na de aankondiging op 16 september volgde er een zeer kort pre-order traject en waren webshops binnen enkele minuten compleet uitverkocht. Waardoor tienduizenden mensen geen pre-order hebben kunnen plaatsen en op dit moment ook nog geen console in huis hebben. De beschikbaarheid is schrikbarend slecht. Enerzijds te wijten aan de COVID-19 uitbraak, maar ook door een ernstig tekort aan flashgeheugen. Toch zijn er duizenden mensen die een PlayStation 5 hebben weten te bemachtigen. Hoewel, honderden klachten op social media te lezen zijn dat de PlayStation 5 te maken heeft met de nodige ‘kinderziektes’. Hoe realistisch zijn deze berichtgevingen en wanneer komt er weer nieuwe voorraad binnen? Je leest er alles over in dit artikel.

Lees meer

The Sopranos – The Complete Series recensie

Ruim 20 jaar geleden werd de eerste aflevering van The Sopranos uitgezonden. Een serie van producent HBO die de geschiedenis heeft veranderd. De maffiaserie die rondom het leven van de fictieve maffiabaas Tony Soprano (James Gandolfini) draait, werd geprezen en bekroond door het ijzersterke verhaal, het fenomenale acteerwerk en het doorbreken van taboe’s. Zoals het gebruik van grove taal en functioneel naakt. Iets dat tot op dat moment haast niet in series voorkwam. Voor de liefhebber van de serie is de complete serie van 6 seizoenen verkrijgbaar in een stijlvolle 28-disc DVD box.

Lees meer

Blood and Money prijsvraag

Vanaf 25 november is de bloedstollende actie/thriller Blood and Money verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc. In samenwerking met The Searchers mag Filmliefhebber.com 1 DVD en 1 Blu-ray Disc onder de bezoekers verloten. Lees de spelregels door en vul het onderstaande formulier in om kans te maken op deze fantastische prijzen.

Lees meer