Child's Play 2

Child’s Play 2 (1990) recensie

De moordlustige speelgoedpop Chucky (Brad Dourif) keert twee jaar na zijn debuut in de horrorfilm Child’s Play terug in een vervolg. In Child’s Play 2 keert Chucky terug wanneer de fabriek van het populaire speelgoed besluit om de ernstig misvormde Good Guy-pop te herbouwen. Niet wetende dat de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray nog steeds in het stuk plastic huist. Nadat Chucky weer in ere is hersteld, begint het bloed weer opnieuw. In zijn zoektocht naar Andy (Alex Vincent) laat hij een spoor van lijken achter en hij is meedogenlozer dan ooit tevoren.

Teenage Mutant Ninja Turtles II

Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze (1991) recensie

Een jaar na de release van Teenage Mutant Ninja Turtles verscheen al het vervolg, Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze in de bioscoop. Opnieuw trokken de Martial Arts-specialisten de rubberen pakken van Leonardo, Donatello, Raphael en Michaelangelo aan om het publiek een vlotte actiefilm voor te schotelen. Onder leiding van regisseur Michael Pressman, die in zijn carrière veelal televisiefilms en afleveringen van verschillende televisieseries heeft geregisseerd.

Welcome to the Circle

Welcome to the Circle (2020) recensie

Dat er films op de plank blijven liggen is niet zo vreemd. Evenals het feit dat het soms jaren duurt voordat een idee op papier echt wordt verfilmd. Dat is in het geval van de horrorfilm Welcome to the Circle niet anders. De door David Fowler geschreven en geregisseerde film werd al in 2014 gefilmd, maar de beoogde releasedatum in 2017 werd niet gehaald. Pas in 2020 werd Welcome to the Circle uitgebracht. En met dergelijke aanlooptijden mag je toch wel iets verwachten van deze film. 

King Kong

King Kong (1976) recensie

Het legendarische monster King Kong heeft inmiddels meermaals een hoofdrol opgeëist in een avondvullende speelfilm. In 1933 was de reuze gorilla voor het eerst op het zilveren scherm te bewonderen en Universal Pictures besloot wegens zijn populariteit om in 1976 een moderne remake van King Kong te maken. Die logischerwijs met dezelfde titel als de filmklassieker is bestempeld. En als je deze ruim veertig jaar oude film door de bril van de jaren zeventig bekijk, kan je wellicht niet anders concluderen dat King Kong een bijzondere film is.