Sackboy: A Big Adventure (2020) recensie

Ruim 12 jaar geleden introduceerde Sony PlayStation het stoffige poppetje Sackboy. In de eerste game Little Big Planet, die voor de PlayStation 3 werd uitgebracht. Het personage kon je niet alleen naar hartelust aanpassen met leuke outfits en accessoires, maar je kon in de game ook je eigen levels creëren. Een innovatie in de gamewereld en Sackboy groeide dan ook uit tot één van de boegbeelden van de Sony PlayStation. Met de introductie van de Sony PlayStation 5 keert Sackboy terug. In een gloednieuw avontuur waarin je niet langer meer zelf levels hoeft te bouwen, maar Sackboy begeleid door driedimensionale speelwerelden.

Lees meer
The Evil Dead

The Evil Dead (1981) recensie

Als filmmaker weet je het nooit of jouw creatie wel een succes wordt. Wist George Lucas in 1977 dat Star Wars zo groot zou worden? Kon Steven Spielberg voorspellen dat hij het ene na het andere kassucces zou scoren? Wist James Cameron dat zijn cultfilm The Terminator immens populair zou worden? Who knows! Regisseur Sam Raimi en hoofdrolspeler Bruce Campbell hadden het wellicht ook niet verwacht dat The Evil Dead zo populair zou worden in het horrorgenre. Maar de film en diens vervolgdelen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds geliefd. Logischerwijs verschijnt de klassieker dan ook op een kwalitatief uitmuntende 4K Ultra HD Blu-ray Disc.

Lees meer

Hellboy (2004) recensie

Een rood duivelachtig wezen met een staart en horens. Dat klinkt niet echt als een gezellig figuur natuurlijk, maar in realiteit is Hellboy een zachtaardige en oersterke anti-held, die zijn speciale krachten gebruikt om de mensheid te beschermen tegen kwaadaardige demonen. In 2004 kreeg regisseur Guillermo Del Toro het voor elkaar om een budget los te peuteren om een film te maken over het door Mike Mignola verzonnen stripfiguur dat een hoofdrol speelt in de comics van uitgever Dark Horse Comics.

Lees meer

Escape from L.A. (1996) recensie

In 1981 brak de hel los op een hermetisch afgesloten Manhattan. Waar de presidentiële helikopter was neergestort en de President van de Verenigde Staten werd gegijzeld door de criminelen, die in het rampgebied waren opgesloten. Oud-militair en crimineel Snake Plissken (Kurt Russell) mocht het vuile werk opknappen en de President uit de klauwen van het gespuis redden. Ruim 15 jaar later mag hij het dunnetjes overdoen in het vervolg Escape from L.A.

Lees meer

The Cable Guy (1996) recensie

In het komediegenre waren de jaren ’90 het domein van Jim Carrey. De komiek liet zich van zijn beste kant zien in sterke komedies zoals Ace Ventura: Pet Detective, diens vervolg en The Mask. Maar in 1996 liet hij met de hoofdrol in de drama/komedie The Cable Guy ook een andere kant van zich zien. Hoewel, de door Ben Stiller geregisseerde film vol zit met grappen en grollen, is de film ook serieuzer en op een aantal momenten zelfs spannend te noemen.

Lees meer

Pari prijsvraag

Op 14 januari gaat het familiedrama Pari in première in de filmtheaters via PICL en om dat te vieren mag Filmliefhebber.com in samenwerking met Herrie Film & TV 5 kijkcodes onder de bezoekers verloten. Lees de spelregels door en vul het onderstaande formulier in om kans te maken. Je hebt tot en met 23 januari de tijd om mee te doen.

Lees meer

Into The Dark: Pure (2019) recensie

Blumhouse Productions wilt met de anthology-serie Into The Dark low budget/high quality producties afleveren en tot op heden slagen zij daar enorm goed in. Tot op heden zijn er een aantal films onder de vlag van Into The Dark verschenen. Daaronder de spannende horror/thriller Pure. Waarin jonge tieners te maken krijgen met een kwaadaardige demon.

Lees meer

Skyfire (2019) recensie

Regisseur Simon West heeft toch een aantal zeer goede films op zijn naam staan. Zoals de avontuurlijke game-verfilming Lara Croft: Tomb Raider, de actie/thriller Con Air en de actiefilm The Expendables 2. In 2019 boog hij zich over het project Skyfire. Een Chinese productie waarin nietsvermoedende vakantiegangers worden opgeschrikt door de uitbarsting van een slapende vulkaan.

Lees meer
Filmklapper © IcoFont.com

De populairste recensies en artikelen van 2020

Wat was 2020 toch een ongelofelijk maf jaar. We zaten met z’n allen meerdere keren in lockdown wegens de uitbraak van COVID-19, de bioscopen werden regelmatig gesloten of gingen beperkt open en de nieuwste films werden uitgesteld tot nader bericht. Wat het jaar van Wonder Woman 1984 en de nieuwe James Bond-film No Time To Die moest worden, werd uiteindelijk een jaar met weinig nieuwe bioscoopreleases. Filmliefhebber.com ging vrolijk door met het recenseren van zowel oude als nieuwe films en ik publiceerde onlangs al een lijstje van de films die mij het afgelopen jaar het meeste hebben vermaakt. Nu is het moment aangebroken om de populairste recensies en artikelen van 2020 met jullie te delen.

Lees meer
Unhinged_ps_1_jpg_sd-low

Unhinged (2020) recensie

Ik word soms gek van mensen in het verkeer. Automobilisten die niet opletten of append achter stuur zitten of op de linker rijbaan blijven hangen en bij groen licht blijven stilstaan. Ik geef het toe dat ik wel eens meer dan eens de claxon heb gebruikt, maar na het zien van Unhinged zal ik daar toch wel iets verstandiger mee omgaan in de toekomst. Want je weet immers nooit in welke staat de mede-automobilist verkeerd en voordat je het weet heb je een maniak achter je aanzitten.

Lees meer