The Paramedic

El Practicante (2020) recensie

The ParamedicIn de Spaanse thriller El Practicante (The Paramedic) speelt een zwaar auto-ongeluk en de rampzalige gevolgen een belangrijke rol. Ambulancebroeder Ángel (Mario Casas) belandt in een rolstoel wanneer zijn ambulance tijdens een dienst wordt aangereden door een truck. De altijd zo zelfverzekerde Ángel wordt afhankelijk van zijn vriendin Vane (Déborah François), die haar leven als studente niet wilt opgeven en het niet langer meer ziet zitten om haar invalide vriend te blijven steunen. De druppel die de emmer doet overlopen is op het moment dat ze ontdekt dat Ángel haar al een enige tijd bespioneert.

Nog voor het ongeluk, is het duidelijk dat de relatie tussen Ángel en Vane rammelt. Vane is niet alleen jonger, maar ook een stuk ondernemender dan haar vriend. Die het liefst na een dienst op de ambulance op de bank neerploft met de controller van de spelcomputer in zijn handen. Het verwekken van een kindje verloopt moeizaam terwijl Vane continu berichtjes krijgt van haar klasgenoot Carlos. Ze blijft avonden en nachten weg om te studeren of om te werken bij het callcenter, terwijl de jaloezie van Ángel overduidelijk de kop opsteekt.

Dat Ángel een onsympathiek figuur is maakt men vanaf het eerste moment al duidelijk. Bij patiënten steelt hij sieraden om deze van de hand te doen bij een dealer en hij is nogal hardhandig in het lichamelijke contact met zijn jonge vriendin. Die overduidelijk niet geniet van Ángel’s bijzondere vertoning van affectie. Maar de duistere kant van de ambulancebroeder komt pas echt bovendrijven na het ongeluk en het vertrek van Vane. Want hij is vastbesloten om op een nogal bijzondere manier wraak te nemen op de mensen die hem in zijn ogen onrecht hebben aangedaan.

El Practricante is dan ook een duistere thriller waarin iemand door zijn aanhoudende jaloezie steeds een stapje verder gaat en het zicht op goed en kwaad steeds sneller verliest. Mario Casas speelt de rol van de getergde Ángel uitstekend, maar het acteerwerk van de ondersteunde cast is middelmatig te noemen. Desalniettemin is de door Carles Torras thriller een vermakelijke film. Die bij vlagen enorm spannend is en de kijker ook aan de buis gekluisterd laat zitten. Afvragend of Ángel uiteindelijk zijn verdiende loon krijgt of met zijn misdaden wegkomt.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.