Lees hier alles over Echo Base Con

Echo Base Con viert 40 jaar Star Wars

16 december Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

[two_third]Op 13 oktober 1977 vond de Europese rode loper-première van Star Wars plaats in Arnhem. Dat is veertig jaar geleden. Stichting Echo Base grijpt deze gelegenheid aan om met trots bekend te maken dat Guy Henry (Tarkin in Rogue One), Michael Carter (Bib Fortuna in Return of the Jedi) en Brian Herring (BB-8 in The Force Awakens én The Last Jedi) zijn toegevoegd aan de gastenlijst van het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con op zaterdag 16 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Het evenement heeft een bijzondere opzet: de netto-opbrengst van Echo Base Charity Con zal in samenwerking met Star Wars: Force for Change worden gedoneerd aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd.

Stichting Echo Base heeft tevens de Echo Base Charity Con-poster onthult, die is gemaakt door Amerikaanse comic artist Stephen B. Scott, bekend van onder andere de officiële comicbewerking van de Batman-film The Dark Knight en de comic Indiana Jones and the Tomb of the Gods.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Jeremy Bulloch (Boba Fett in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi) en Tim Rose (Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en de nieuwe film The Last Jedi) aanwezig zullen zijn. Fans kunnen de diverse Star Wars-acteurs ontmoeten tijdens de signeersessies en Q&A’s die worden georganiseerd.

Al veertig jaar is jong en oud in de ban van Star Wars en met de aanstaande nieuwe bioscoopfilm Star Wars: The Last Jedi lijkt daar voorlopig nog geen einde aan te komen. Voor de initiatiefnemer van Echo Base Charity Con, Wiebe van der Werk, genoeg redenen om een groots event op te zetten: “Star Wars is onverminderd populair. De laatste jaren is met de komst van nieuwe Star Wars-films de populariteit zelfs toegenomen en de fanbase gegroeid. Echo Base Charity Con biedt een fantastisch evenement voor alle Star Wars-fans van jong tot oud. We zijn ook zeer trots op onze samenwerking met Star Wars: Force for Change, waarmee we de netto-opbrengst van het evenement doneren aan UNICEF en daarmee gebruiken we de Force om ons steentje bij te dragen aan haar goeie initiatieven op het gebied van kinderrechten wereldwijd. Wij kijken uit naar een succesvol event in december!”

Over Echo Base Charity Con
Op zaterdag 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, T-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van UNICEF via Star Wars: Force for Change, zijn er diverse cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 rond.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera.

Meer informatie: www.echobasecon.nl[/two_third]

[one_third_last]Echo Base Con[/one_third_last]

Advertentie