Wat kunnen we verwachten van de Kerst-editie van de Dutch Comic Con?

Dutch Comic ConOp 17 en 18 december is het dan zover! Na het teleurstellende nieuws dat de horror-editie Bats, Bones & Dice in oktober werd gecancelled kondigt de organisatie de Kerst-editie aan! Het succes van de Dutch Comic Con in maart zette de deur voor meer popcultuur evenementen in Nederland wagenwijd open. En tijdens de Dutch X-mas Con in de Jaarbeurs in Utrecht kan je als liefhebber van merchandise, comics, speciale gasten en cosplay terecht voor een geweldig feest!

Tijdens de Dutch X-mas Con is er veel aandacht voor cosplayers die in als hun favoriete personage verkleed gaan. Er zullen wedstrijden worden georganiseerd, maar als bezoeker kan je natuurlijk met hen op de foto als ze door de hallen van de Jaarbeurs trekken. Uiteraard is er ook aandacht voor striptekenaars en artiesten, dealers van unieke merchandise van films en comics en speciale gasten. De line-up begint steeds indrukwekkender te worden met het meest recente nieuws dat acteur Jason Isaacs naar Utrecht komt!

Jason Isaacs is een icoon in de filmwereld en hij speelde in zijn loopbaan zeer uiteenlopende rollen in films zoals Event Horizon, Sweet November en The Patriot! Hij was ook als de geniepige Lucius Malfidus te zien in de Harry Potter-films. Naast Isaacs zullen ook Game of Thrones-acteurs Sibel Kekilli en James Cosmo en Supernatural-acteurs Steven Williams en Samantha Ferris aanwezig zijn. Dat geldt ook voor Pirates of the Caribbean-acteur Lee Arenberg die de rol van piraat Pitel heeft ingevuld.

Wat is er nog meer te doen op de Dutch X-mas Con? Heel veel! Je kunt speed daten, er is een Ugly X-mas sweater wedstrijd, je kunt jezelf inschrijven voor de E-sport toernooien met Fifa 17 en Hearthstone, je kunt retro games spelen in de arcade hall, op de foto gaan met je favoriete acteurs en actices en er zullen interessante filmprops aanwezig zijn! Daarnaast zijn er ook workshops waar je aan kunt deelnemen en zijn er speciale gasten in de artist alley te spreken over hun vak. Daaronder auteur Paul van Loon die al tientallen spannende horrorverhalen heeft geschreven!

Nog een maandje en dan gaan duizenden filmfans, gamers, cosplayers en liefhebbers van stripboeken naar de Jaarbeurs voor een gezellig feest in Kerststijl! Je kunt nu al je tickets bestellen op de website. Een dagticket kost online € 17,50 en aan de deur € 20,00. Een weekendticket kan je online bestellen voor € 27,50. Zie ik jou op 17 en 18 december in de Jaarbeurs in Utrecht?

Advertentie