Dolittle-OV-_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-Universal-Pictures-International

Dolittle (2020) recensie

Dolittle-OV-_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-Universal-Pictures-InternationalNa de avonturen in het Marvel Cinematic Universe heeft Robert Downey Jr. het pak van Iron Man aan de wilgen gehangen en dit jaar verscheen de acteur in de avontuurlijke familiefilm Dolittle. Waarin hij in de huid kruipt van John Dolittle. Een altijd gerespecteerde arts die liever dieren dan mensen helpt. Maar ook de speciale gave bezit om met zijn dierenvrienden te praten in hen eigen taal. Dat belooft natuurlijk een beestenboel te worden.

Na de dood van zijn vrouw leidt John Dolittle (Robert Downey Jr.) een eenzaam bestaan op zijn landgoed. Waar de dieren die hij heeft geholpen zijn enige metgezellen zijn. Maar als de Koningin van Engeland op sterven ligt wordt de kluizenaar vriendelijk doch dringend verzocht om haar de helpende hand toe te reiken. Samen met zijn dierenvrienden gaat hij het avontuur tegemoet als hij ontdekt dat een zeldzame redemie het redmiddel is. Maar het avontuur is niet zonder gevaren als hij wordt dwarsgezeten door zijn jaloerse collega Dr. Müdfly (Michael Sheen).

Het is niet Robert Downey Jr. die alle aandacht opeist, maar de gedigitaliseerde pratende dieren. De laffe gorilla Chee-Chee (Rami Malek), de opvliegerige eend Dab-Dab (Octavia Spencer), de onzekere struisvogel Plimpton (Kumail Nanjiani) en de scherpzinnige papegaai Poly (Emma Thompson) zijn de echte sterren van Dolittle. Met behulp van verbluffende animaties is het veelzijdige dierenrijk tot leven gebracht en met een groot aantal komische momenten zorgen zij voor enorm veel kijkplezier. Dat Robert Downey Jr. zich schuldig maakt aan overdreven acteerwerk neem ik dan voor lief. Hoewel hij de rol zodanig speelt dat het geheel in stijl is met de toch wel onzinnige familiefilm.

Dolittle is dan ook overduidelijk met het oog op een jonger publiek gemaakt. Regisseur Stephen Gaghan is keurig binnen de lijntjes gebleven terwijl de spannende momenten net niet eng genoeg zijn om de kleintjes slapeloze nachten te bezorgen. En dat terwijl er voor papa en mama ook genoeg te beleven is en vooral de droge humor voor het vermaak zorgt. Daarnaast heb ik genoten van Antonio Banderas die de zeer leuke bijrol van de excentrieke Koning Rassouli invult. Dat de avontuurlijke familiefilm een leuke filmavond of -ochtend garandeert staat dan ook buiten kijf. Ben je nieuwsgierig geworden naar Dolittle? De film is vanaf nu verkrijgbaar op een kwalitatief uitstekende en met extra’s gevulde Blu-ray Disc.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.