Decoys

Decoys (2004) recensie

DecoysBij jonge scholieren schieten de hormonen alle kanten op. Beeldschone dames op de campus stelen de aandacht met hun looks terwijl de jongens er alles aan doen om bij hen een wit voetje te halen. Maar zou je ook je efforts verdubbelen als je wist dat de beeldschone dames in werkelijkheid moordzuchtige buitenaardse wezens zijn? Een lastige keuze waar scholieren Luke (Corey Sevier) en Roger (Elias Toufexis) mee te maken krijgen in de horrorkomedie Decoys.

Samenvatting van het verhaal
Luke en Roger zijn de buitenbeentjes van de school. Hoewel Luke met zijn looks de nodige aandacht krijgt van een beeldschone en populaire studente. Lilly (Stefanie von Pfetten) lijkt haar zinnen te hebben gezet op Luke terwijl zijn beste maatje Roger de aandacht geniet van de beeldschone Constance (Kim Poirier). Maar Luke’s aandacht wordt opgeeist door een aantal vreemde moordzaken in de omgeving van de school. Waar lijken van mensen die door een misdrijf om het leven zijn gekomen opduiken. Hij vraagt zich af wie verantwoordelijk zijn voor de gruweldaden terwijl het bewijsmateriaal in de richting van zijn kersverse vriendin wijst.

American Pie meets Species
Decoys van regisseur Matthew Hastings kan wellicht het beste omschreven worden als American Pie meets Species. Enerzijds is daar de platte humor van de populaire franchise te bespeuren terwijl de huiveringwekkende beelden overeenkomsten kennen met de futuristische horrorfilm Species. En evenals de hoofdprotagonist in de film uit 1995 zijn de dames in Decoys buitenaardse wezens met een enorme voortplantingsdrang. Bloed, sex en humor zijn dan ook de hoofdingrediënten voor deze vermakelijke horrorkomedie.

Simpel
Maar Decoys is wel een simpele film. Het verhaal is niet heel verassend en ook het acteerwerk is niet bijzonder te noemen. Vooral Stefanie van Pfetten en Kim Poirier moeten het van het uiterlijk hebben. Daar is natuurlijk weinig mis mee, maar er is dan ook geen kans om iets met de personages te doen. Decoys is dan ook redelijk vlak, maar de grappige momenten die gecombineerd worden met bloedvergieten zorgen meer dan eens voor een brede glimlach op het gezicht. Ik heb mij er dan ook prima mee vermaakt.

Waardering: 2.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.