Death of a Ghost Hunter

Death of a Ghost Hunter (2007) recensie

Death of a Ghost HunterParanormale activiteiten, geestverschijningen en onverklaarbare gebeurtenissen. Ik ben er gek op! In alle eerlijkheid zou ik stiekem onder een dekentje kruipen als ik een schim in mijn slaapkamer zie staan, maar in films kan ik de onaangekondigde bezoekjes van geesten uit het hiernamaals prima waarderen. In films zoals Paranormal Acitivty en diens vervolgdelen zagen we hoe nietsvermoedende mensen het slachtoffer worden van demonische entiteiten die zeer vakkundig te werk gaan om hen de stuipen op het lijf te jagen. In Death of a Ghost Hunter is dat niet anders.

Samenvatting van het verhaal
Carter Simms (Patti Tindall) is een paranormaal onderzoeker die menig vermeend spookhuis in de Verenigde Staten heeft onderzocht, maar tot op heden nog geen tastbaar bewijs heeft gevonden dat angstaanjagende entiteiten de bewoners de stuipen op het lijf jagen. Wanneer zij de kans krijgt om een leegstaand spookhuis te onderzoeken, grijpt ze deze met beiden handen aan. Met hulp van een lokale journaliste, een video-expert en een plaatselijke kerkganger, begint Carter aan haar onderzoek. Hoewel het er op het eerste oog op lijkt dat de verhalen achter dit spookhuis uit de lucht gegrepen zijn, ontdekt het gezelschap al snel dat zij toch niet alleen zijn.

Goedkoop aftreksel
Hoe ik het ook wend of keer, maar Death of a Ghost Hunter is een slap aftreksel van diens ijzersterke genregenoot Paranormal Activity. Regisseur Sean Tretta heeft zich overduidelijk laten inspireren door de creatie van Oren Peli, maar weet op geen ieder moment het niveau van de angstaanjagende horrorfilm te evenaren. Zoals verwacht. De schrikmomenten zien we van mijlenver aankomen terwijl het slappe acteerwerk ervoor zorgt dat je als kijker geen moment het gevoel krijgt dat het gezelschap doodsbang is voor de entiteiten waar het mee aan de stok krijgt.

Stiekem wel leuk
Stiekem vind ik Death of a Ghost Hunter toch leuk. Ik houd van spookverhalen, zogenaamde ‘found footage’ horrorfilms en zelfs van overdreven acteerwerk. Als ik subjectief moet zijn dan moet ik Death of a Ghost Hunter verwijzen naar de prullenmand en bestempelen als een complete tijdverspilling, maar eigenlijk is Tretta’s horrorfilm helemaal niet zo slecht te noemen. Als je films als deze kunt waarderen en de schoonheidsfouten voor lief neemt, kan je nog een hoop plezier beleven aan deze relatief onbekende film. Verwacht er gewoon niet teveel van. Dan kan het weleens een leuke griezelavond worden.

Waardering: 1.5 uit 5.

Eén reactie

  1. net als vele heb je ook
    bij deze film goede en slechte. ik ben ook liefhebber van geesten maar dan wel goede spook films oke bij zo films komt er soms wel wat bloed maar niet zo erg als ze het niet overdrijven je kent dat wel veel lieters bloed maar voor de rest val je bijna in slaap van verveling. en die entertainment programma’s waarin ze zogezegde spookhuizen gaan bezoeken en opeens krijg de ene een stamp van die zogezegde geest. neen de beste film van geesten uit 1963 denk ik in zwart witt maar gewoon erg goed the haunting en nog eentje wat later toen was er al kleur. 1973 the legend of hell house alle twee of dvd gekocht vind ik persoonlijk goede horror haunting spook films en eentje zonder dacht ik toch? zonder bloed maar wel eentje om met aandacht te bekijken the others 2001met Nicole Kidman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.