De vijf zintuigen blogathon: Mijn deelname

Vijf zintuigenMisschien vraag je jezelf af wat een blogathon is. Ik wist het ook niet, maar blogger Nostra van DeFilmkijker.com heeft mij goed uitgelegd wat een blogathon is en hij vroeg mij ook om mee te doen met de editie: De vijf zintuigen blogathon. Zoals je weet heeft het lichaam vijf zintuigen: Zien, Horen, Proeven, Ruiken en Voelen. Maar welke aan film gerelateerde associaties heb ik met deze zintuigen? Je leest het hieronder!

Zien

Ja, een film kijk je natuurlijk, maar dat ligt wel heel erg voor de hand! Maar als ik aan zien denk dan denk ik aan een van de meest choquerende scènes die de filmgeschiedenis rijk is. Deze is afkomstig uit de horror/Science Fiction Event Horizon. In dit fragment ziet het reddingsteam van de Lewis en Clark op archiefbeeld hoe de kapitein van het ruimtespookschip zijn ogen uit zijn oogkassen heeft getrokken en hoe hij smeekt om bevrijding. Het is een huiveringwekkende scène die nog altijd op mijn netvlies staat gebrand.

Horen

Ik ben een liefhebber van filmmuziek en ik heb al tientallen (misschien wel honderden) soundtracks geluisterd. Maar bij dit zintuig denk ik toch even terug aan een film die ik onlangs heb gezien en dat is de dramafilm Whiplash. In deze film speelt Miles Teller de rol van de talentvolle drummer Andrew die de ambitie heeft om een van de grootste Jazzmuzikanten in zijn generatie te worden. In deze indrukwekkende film speelt niet alleen het sterke verhaal een belangrijke rol, maar ook de geweldige drumsolo’s die de jonge muzikant ten gehore brengt. Dit waren dan ook momenten waarbij het kippenvel op mijn armen stond.

Proeven

Als ik aan proeven denk, dan denk ik niet zo snel aan een bepaalde film of een scène. Natuurlijk heb ik mijn favoriete filmsnacks, zoals M&M’s, popcorn en winegums. Maar ik denk toch eerder aan mijn ideale avondje uit en dat is eerst naar het Spareribs-restaurant en vervolgens naar de bioscoop! Ik ben echt gek op zoete Spareribs. Een beetje patat en koolsla erbij en je hoort mij niet klagen! Natuurlijk ga ik niet altijd Spareribs eten als ik naar de bioscoop ga, want heel gezond is het natuurlijk niet.

Ruiken

Als ik een film kijk dan heb ik het liefst een schaal met popcorn of een zak met M&M’s op schoot, maar gezien het feit ik meer dan 350 films per jaar kijk is het niet zo handig om elke keer een snack te pakken. Dus ik compenseer dat met een andere slechte gewoonte en dat is een sigaartje roken! Een sigaartje? Ja, ik rook zo nu en dan een sigaartje. Van sigaretten word ik misselijk en ik vind de geur van een sigaar echt heerlijk! Daarom associeer ik de penetrante lucht van deze rookwaren met films kijken.

Voelen

Laatst heb ik de film Her gezien waarin Joaquin Phoenix de rol als Theodore speelt. Theodore is een eenzame schrijver die een nieuw en geavanceerd besturingssysteem koopt. Het besturingssysteem is een kunstmatige intelligentie die naar de naam Samantha luistert en al gauw krijgen Theodore en zijn nieuwe aanwinst een romantische relatie. Ik vind dit verhaal echt bijzonder, maar ook confronterend. Want het deed mij denken aan het feit dat ook wij soms een ongezonde relatie hebben met onze smartphones, laptops en tablets die wij dagelijks gebruiken.

Welke aan film gerelateerde associaties heb jij met de vijf zintuigen? En wil je meedoen aan deze blogathon? Hier staat alle informatie die je nodig hebt!

Steun Filmliefhebber.com

Wil jij weten hoe jij Filmliefhebber.com kunt steunen? Klik hier voor meer informatie.