De goede voornemens van Filmliefhebber.com

ArtikelGelukkig nieuwjaar! Het is alweer 1 januari 2016 en ik hoop dat het voor iedereen een prachtig jaar vol geluk en gezondheid gaat worden. En bij het nieuwe jaar horen natuurlijk ook goede voornemens hoewel ik deze nog niet eerder heb genomen! Daar wil ik dit jaar veranderingen in brengen! Hieronder staan mijn goede voornemens die vooral aan het kijken van films en bloggen zijn gelinkt.

In het afgelopen jaar heb ik bijna 400 films gekeken. Wat zeg je?! Ja, 400 films. En ja, ik kom ook nog buiten, ik heb een fulltime job en ik doe ook leuke dingen, zoals lekker uit eten gaan of een terrasje pakken. Time management heet dat! 🙂 Afijn, het moge duidelijk zijn dat ik veel films kijk. Voor dit jaar is het niet mijn goede voornemen om dat belachelijke record te verbreken, want ik merk toch wel dat ik vaak films kijk die ik al eens of meerdere keren heb gezien. Daarom is het mijn goede voornemen om zoveel mogelijk nieuwe films te kijken! En dan niet alleen nieuwe films die in de bioscoop verschijnen, maar ook klassiekers waar ik echt nog nooit aan toe ben gekomen!

Een ander goed voornemen is om toch weer iets vaker de bioscoop te bezoeken, want ik ben nog maar weinig in de bioscoop te vinden nadat ik mijn Pathé Unlimited kaart heb opgezegd. En ik vind dat wel jammer. De ervaring in een grote zaal is toch net even iets anders dan als ik thuis op de bank naar een film kijk. Ondanks dat ik een belachelijke grote televisie en een mooie soundbar heb staan. Maar ik mis ook een hoop goede films en ik merk toch wel dat recensies van nieuwe films ook beter gelezen worden. Daarom ga ik dit jaar weer iets vaker naar het grote scherm. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

En vorig jaar ben ik natuurlijk begonnen met mijn eigen mancave; een filmkamer vol met kasten met DVD’s, Blu-ray’s en collector’s items. Maar het is nog niet af! De deuren en kozijnen kunnen wel een likje verf gebruiken, er mag wel een nieuw vloertje in en die verhuisfitting die er al jaren hangt mag ook wel vervangen worden door een leuke plafonnière. Nou, dat ga ik dit jaar maar eens in orde maken! Want dan is mijn mancave – waar ik stiekem ook wel een beetje heel erg trots op ben – echt klaar!

En ik blijf natuurlijk ook lekker bloggen, want de bezoekersaantallen nemen toe, ik ontvang nog steeds positieve reacties en ik merk in de cijfers dat de bezoekers het leuk vinden om mijn recensies en artikelen te lezen. Ik heb heel lang nagedacht over waar ik met Filmliefhebber.com heen wil en heel eerlijk… Ik ben er nog niet over uit. Ik weet wel dat het blog in de huidige vorm blijft bestaan en dat er nog veel meer artikelen en recensies gaan komen. Een ding staat vast en dat is dat ik dit jaar meer artikelen wil schrijven. Ik wil veel meer interviews, verslagen van evenementen en toplijstjes aan het blog toevoegen en ik denk dat ik met dit artikel al een eerste stap in de goede richting heb gezet!

Heb jij nog goede voornemens voor 2016?

Paul Hauer

Eigenaar van het Nederlandstalige filmblog Filmliefhebber.com. Kijkt meer dan 300 films per jaar. Is een fan van de films van Quentin Tarantino, Nicholas Winding Refn en Darren Aronofsky. Kijkt bijna alles, maar heeft een lichte voorkeur voor horrorfilms en Science Fiction.

8 thoughts to “De goede voornemens van Filmliefhebber.com”

 1. De beste wensen en mooie voornemens. Zoals elk jaar deel ik m’n goede voornemens weer bij de komende vraag van de week en heb ook weer veel plannen. Hopelijk allemaal te realiseren!

  Prima time management inderdaad…heb dat zelf ook prima afgelopen jaar gedaan…zat ook heel hoog. Zelf heb ik het afgelopen jaar ook veel tijd aan m’n blog besteed (focus lag daarvoor altijd op de Engelse) en heb daarmee ook het aantal bezoeken kunnen verdubbelen….hoop die groei dit jaar weer voort te kunnen zetten 🙂

 2. Ik ben niet zo goed in time management. Vind het echt knap hoor!

  Zeer cool dat je bezig bent met je eigen mancave. Misschien krijgen we ooit een foto te zien? 😀

  Ik heb zelf geen goede voornemens eigenlijk. Ik ga gewoon door met bloggen. 😉

 3. Jij ook de beste wensen en gelukkig nieuw haar!

  400 films in één jaar tijd; dat is nogal een prestatie Paul! Ik heb het niet bijgehouden maar die 400 heb ik niet aangetikt.

  Zelf zou ik ook wel meer (achtergrond) artikelen willen schrijven maar mij bekruipt wel het gevoel dat anderen dit veel beter kunnen. Ook kom ik hierdoor in tijdnood want momenteel slaag ik er nog niet in om minimaal 1 recensie per dag te tikken.

  En voor het realiseren van je mancave; Nostra en ik hadden beiden het idee om dit jaar een gathering voor collega filmbloggers te organiseren. Bier + Mancave + klussen = win / win / win? 🙂

Geef een reactie