De filmliefhebber achter Filmliefhebber.com

Wie is de filmliefhebber achter Filmliefhebber.com? Filmliefhebber.com is sinds 2011 het blog van Paul Hauer. Een filmliefhebber die meer dan 300 tot 400 films per jaar kijkt en hij vindt het ontzettend leuk om over films te schrijven. Hij werd op 15 maart 1983 in Utrecht geboren en hij is al sinds zijn vijfde levensjaar een filmliefhebber. Hij vindt het leuk om over films te schrijven en zijn passie te delen met de bezoekers van zijn blog.

In 1988 begon Paul zijn liefde voor films toen hij door zijn moeder werd meegenomen naar de City bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht. Daar zag hij zijn eerste bioscoopfilm; De Disney Classic De Speurneuzen!

In zijn tienerjaren begon Paul pas echt met het ontwikkelen van zijn liefde voor films en hij bezocht vrijwel dagelijks de videotheek. Daar huurde hij films, zoals The Mask, Ace Ventura: Pet Detective en de actiefilms met Arnold Schwarzenegger en Jean-Claude van Damme.

In 1999 begon Paul met het verzamelen van Dvd’s. Hij kocht zijn eerste Dvd-speler en de film Blade met het eerste salaris dat hij kreeg. Daarnaast begon hij met het ontwerpen van websites en hij schreef per kwartaal een artikel voor het magazine van de Nederlandse Dvd Club.

Het verzamelen van films ging onverbiddelijk door. Paul bleef geïnteresseerd in het schrijven over films en hij begon in 2003 en samen met een mede-filmliefhebber het eerste weblog Movie-Stuff.nl. Waar na 5 jaar in 2008 de stekker uit werd getrokken.

Na 3 jaar pauze begon bij Paul het weer te kriebelen en hij wilde weer graag over films schrijven. Daarom begon hij met zijn persoonlijk blog Filmliefhebber.com. Op Filmliefhebber.com schreef hij reviews van de films die hij heeft gezien.

Na een periode van 10 jaar besluit Paul om (tijdelijk) te stoppen met het schrijven van filmreviews. De migratie van het blog gaat flink de mist en alle content gaat verloren. Paul besluit om zich te richten op zijn eigen bedrijf Tekstbureau Deseos.

Na een pauze van een jaar pakt Paul de draad weer op. Er verschijnen nieuwe reviews op Filmliefhebber.com en hij probeert om zoveel mogelijk oude reviews weer op het blog te plaatsen.

Paul op het internet

Facebook

Instagram

LinkedIn

Letterboxd