De 5 beperkingen blogathon – Beperking 3

Filmblogger Nostra van DeFilmkijker.com heeft opnieuw het initatief genomen om een nieuwe blogathon te organiseren. Een blogathon die verdeeld is over 5 maanden en de bedoeling van deze blogathon is om iedere maand met een beperking een recensie te schrijven. Op de valreep is het mij gelukt om ook in januari deel te nemen. De derde opdracht was een uitdagende; schrijf een recensie van een film (appeltje eitje) en koppel er een interview aan vast. Dat is toch wel lastig! Maar het is gelukt.

De film die ik heb gekozen is Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De volledige recensie kan je hier lezen en in deze beknopte recensie vertel ik waarom de door Gore Verbinski geregisseerde avonturenfilm zo goed is.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl is één en al entertainment en dat is te danken aan de juiste balans tussen de actie, spanning en humor, maar ook aan de fenomenale acteerprestaties, de verbluffende visuele effecten en de prachtige soundtrack. Het is een film waarin alles klopt en dat maakt het een topper in zijn soort. Het is dan ook één van mijn persoonlijke favorieten!

Op de Dutch X-Mas Con in december sprak ik met Lee Arenberg en hij is in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl de rol van piraat Pintel gespeeld. Een iconisch personage als je het aan mij vraagt. Lee: “Pintel is een echte piraat! Ze zijn bloeddorstig, maar toch goofy!” zegt hij lachend. Lee: “Het is een Shakespearean clown. Ragetti ook! Je hebt humor nodig! Daarom houd ik ook van Shakespeare. Hij sprak een breed publiek aan. Dat was ook zijn kracht! En Pintel en Ragetti zijn helemaal niet slim, ze delen samen één brein.” zegt hij lachend. Lee: “Komedie is als bacon. Je krijgt het alleen goed met het juiste ingrediënt. De juiste timing, het juiste woord. Drama is meer als koken. Een steak is een steak, maar je kan ‘m op verschillende manieren bakken. De één vindt medium lekker, de andere weer doorbakken. Maar het echte geheim zijn de schrijvers en hun werk.”

Het volledige interview met Lee Arenberg kan je hier lezen.