Curse of Chucky

Curse of Chucky (2013) recensie

Curse of ChuckyIn 2004 leek het toch echt te zijn gedaan met de Child’s Play-franchise, want met het fel bekritiseerde Seed of Chucky gaf de studio de moordende speelgoedpop Chucky een onwaardig afscheid. Maar de Good Guy maakte in 2013 zijn comeback! In de vermakelijke horrorfilm Curse of Chucky. Waarin het iconische horror figuur zich weer laat gelden en een spoor van lijken achterlaat. Regisseur en co-bedenker Don Mancini heeft zich dan ook goed herpakt.

Samenvatting van het verhaal – Na de vreselijke dood van haar moeder, ontvangt de in een rolstoel zittende Nica (Fiona Dourif) haar familieleden en de plaatselijke dominee. Niet alleen om haar moeder de laatste eer te bewijzen, maar ook om te discussiëren wat er nu met het huis moet gebeuren. Terwijl Nica kwaad is dat haar familieleden haar naar een verzorgingshuis willen brengen, zijn haar zorgen groter over de speelgoedpop waar haar nichtje mee speelt. De iconische speelgoedpop uit de jaren ’80 blijkt namelijk te leven en Chucky heeft kwade bedoelingen. Iedereen in het huis loopt dan ook gevaar.

Recensie – Don Mancini heeft met Curse of Chucky de vieze nasmaak van Seed of Chucky volledig weggespoeld en dat was ook hard nodig. Chucky is in ere hersteld hoewel, de Good Guy wel een kleine metamorfose heeft ondergaan. In sommige momenten voelt dat een beetje vreemd aan, maar wanneer het moordend stuk speelgoed zich laat gelden, is zijn angstaanjagende kop weer in volle glorie in beeld. Terwijl Brad Dourif opnieuw de stem inspreekt van Chucky. Iets dat geen ander zou kunnen hoewel, dat inmiddels is geprobeerd in de remake van Child’s Play.

In Curse of Chucky is gekozen voor een simpele setting. Het huis van de invalide Nica dat van nature al vrij donker is. Dat zet de spannende sfeer extra kracht bij, maar het duurt even voordat we Chucky het keukenmes zien oppakken. Macini neemt de tijd om de spanning op te bouwen en hij heeft naar mijn mening net iets teveel tijd genomen om de kijker klaar te stomen voor een zenuwslopend slot. Waarin het bloed uiteraard rijkelijk vloeit en de maniakale Chucky zich van zijn beste kant laat zien. Dat maakt Curse of Chucky een goed vervolg en meer dan de moeite waard.

Beoordeling
  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.