Cube 2: Hypercube

Cube 2: Hypercube (2002) recensie

Cube 2: HypercubeIn 1997 verscheen de bloedstollende horrorfilm Cube en dat was een groot succes! Zes nietsvermoedende mensen worden in een faciliteit geplaatst dat een ingewikkelde puzzel lijkt te zijn. De vierkante kamers die worden betreden bevatten dodelijke vallen en alleen door de handen ineen te slaan kunnen de onvrijwillige deelnemers aan het lugubere experiment het avontuur overleven. Het succes zette de deur wagenwijd open voor een vervolg en in 2002 vond men het tijd om het nog eens dunnetjes over te doen in Cube 2: Hypercube.

Samenvatting van het verhaal – Kate (Kari Matchett) wordt wakker in een spierwitte kamer en ze heeft geen idee hoe ze daar is geraakt. Wanneer Kate ontdekt dat de kamer in verbinding staat met andere identieke kamers, gaat ze op onderzoek uit. Waar ze nog eens zeven lotgenoten ontmoet. Die zich allemaal niet herinneren hoe ze in de kamers terecht zijn gekomen en ze hebben geen idee waarom ze zijn opgesloten. Dat resulteert in een gespannen sfeer, want het wantrouwen is groot. Toch moeten ze de handen ineen slaan als ze de uitgang van de kubus willen vinden.

Recensie – Cube was een regelrecht succes. De interessante horror/thriller liet de kijker op het puntje van de stoel balanceren en in Cube 2: Hyperspace doet men het nog eens dunnetjes over. Er zijn kleine veranderingen te bespeuren, maar in de regel is de film identiek aan het eerste deel. Waar op zich helemaal niets mis mee is hoewel, het allerminst vernieuwend is. Toch is Cube 2: Hyperspace interessant en zenuwslopend. Want zonder tekst of uitleg zie je het opgesloten gezelschap worstelen met de situatie. Ook als kijker wil je immers weten hoe de vork in de steel zit.

De momenten van speculaties en verwijten over en weer worden een aantal keren afgewisseld met lugubere beelden. Wanneer iemand ten prooi valt aan een afgrijselijke test die de gevangenen moeten trotseren. De kubus in het vervolg is weer genadeloos en de grote vraag is natuurlijk wie verantwoordelijk is of zijn voor de constructie van het hypermoderne bouwwerk. Het einde is dan ook allesbehalve bevredigend, want de makers lichten misschien wel het tipje van de sluier op, maar doen zeker niet volledig uit de doeken waar het lugubere experiment voor dient. Misschien dat het derde deel Cube Zero uit 2004 daar wel meer informatie over prijsgeeft.

Beoordeling
  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.