Countdown_ps_1_jpg_sd-low

Countdown (2019) recensie

Countdown_ps_1_jpg_sd-lowZou je willen weten wanneer je komt te overlijden? Wat als er een app bestaat die je precies vertelt wanneer je doodgaat. Zou je die dan downloaden? Het idee vind ik net zo angstaanjagend als spelen met een Oujiabord. Ik ben van mening dat je dat soort zaken niet over jezelf moet afroepen. Toch lijken de hoofdprotagonisten in de horrorfilm Countdown lak te hebben aan de waarschuwingen die zij ontvangen. De app ‘Countdown’ wordt er vrolijk op los gedownload. Met alle gevolgen nadien.

Quinn (Elizabeth Lail) werkt als zuster in het ziekenhuis waar zij een jongeman ontmoet die haar wijst op een app die vertelt wanneer je komt te overlijden. Voor de grap download ze de app. Maar het plezier is van korte duur als de patient op het door de app aangegeven tijdstip komt te overlijden. Met nog iets minder dan 2 dagen op de klok gaat Quinn op onderzoek uit. In de hoop dat zij een manier vindt om aan de dood te ontsnappen. Maar de vreemde gebeurtenissen stapelen zich in een rap tempo op terwijl mensen in haar omgeving die de app ook hebben gedownload komen te overlijden.

De door Justin Dec geschreven en geregisseerde horrorfilm is spannend van het begin tot het einde. Quinn’s zoektocht naar antwoorden terwijl de klok onverbiddelijk doorgaat is zenuwslopend terwijl vreemde paranormale activiteiten zich in een rap tempo opstapelen. De verschijningen zijn bij vlagen angstaanjagend en de opbouw naar deze spannende momenten en schrikmomenten is goed te noemen. Je zit in ieder geval aan de buis gekluisterd terwijl het concept van een app die je dood voorspelt opzichzelfstaand al angstaanjagend te noemen is.

Dat de film een slechte score krijgt van de critici en de liefhebber is mij een raadsel hoewel ik ergens wel begrijp dat Countdown niet zo revolutionair is als de horror klassiekers die we kennen. Feitelijk heeft de film veel overeenkomsten met Final Destination hoewel het deze keer een app en een daaraan gebonden demon is die zijn slachtoffers opeist. Als tussendoortje is Countdown dan ook prima te doen. Met een korte speelduur van nog geen 90 minuten kijkt de film lekker weg terwijl het acteerwerk oké is. De special effects zien er goed uit, de spanning is voelbaar en er is zelfs ruimte voor wat humor. Wat mij betreft is het dan ook een geslaagd project dat een leuke filmavond garandeert.

  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.