Wat kunnen we verwachten van Comic Con Gent?

Comic Con GentNog 7 dagen en dan kunnen de liefhebbers van Science Fiction, fantasy, games, comics en cosplay zich verzamelen in Gent waar in het Gent International Convention Center de Comic Con Gent plaatsvindt! Zowel op zaterdag 8 als zondag 9 juli kan je in Gent terecht voor een gezellig weekend vol awesomeness! Maar wat kunnen we van Comic Con Gent verwachten?

Of je nu op zoek bent naar te gekke merchandise, wil rondhangen met je vrienden of je cosplay wil laten zien. In Gent kan het allemaal! Maar dat is lang niet alles natuurlijk. Het programma zit stampvol en varieert van het spelen en het ontdekken van (nieuwe) games tot aan georganiseerde wedstrijden voor cosplayers die strijden om de eerste plaats! Op zaterdag 8 juli begint het programma, dat tot 18:00 duurt, om 10:00 met het grappige 8 Bit Russian Roulette. Op zondagochtend 10:00 gaat het verder met vertoningen van bijzondere B-films, cosplay contests en Q&A’s met de gasten die volgend weekend naar Gent komen.

Daaronder een Jabba The Hutt reünie met acteurs John Coppinger, Richard Padburry en Toby Philpott die een van de meest gevreesde schurken uit het Star Wars-universum hebben gespeeld. Maar ook Game of Thrones-acteur Ian McEhinney, Harry Potter-acteur Stanislav Yanevski en Doctor Who-acteur Simon Fisher-Becker zullen aanwezig zijn om hun fans te ontmoeten. De grootste traktatie voor liefhebbers van de 80’s actiefilms zoals The Terminator en Aliens is de aanwezigheid van acteur Michael Biehn die in tientallen films heeft gespeeld. Kijk op de website van Comic Con Gent voor zowel het volledige programma als de sterke line-up van speciale gasten, artiesten en muzikanten.

Na een aantal uren in cosplay te hebben doorgebracht, je favoriete acteur(s) te hebben ontmoet en het speuren naar je favoriete comic(s), collectible(s) en T-shirt(s) is het ook lekker om even te chillen onder het genot van een hapje en een drankje. In de speciale Nomnomnom-hal kan je even bijkomen en heerlijke snacks halen! Heb jij er al zin in? Tickets voor het evenement zijn nu verkrijgbaar op de officiële website en zijn verkrijgbaar vanaf 9,99 euro. Voor cosplayers is er een speciale korting en je kan voor een meerprijs een weekendticket boeken!

Op zaterdag 8 juli is Filmliefhebber.com aanwezig om uitgebreid verslag te doen, leuke mensen te ontmoeten en foto’s te maken van zowel de beurs als de cosplayers die naar Gent komen. Zie ik jou ook op 8 juli in Gent? Laat het dan vooral even weten! Ik heb er al enorm veel zin in!

Advertentie