Geen afbeelding

Sfeerverslag Comic Con Amsterdam 2017 – Druk en gezellig

Harley QuinnDe tot tijdmachine omgebouwde DeLorean uit Back to the Future, de huiskamer uit The Big Bang Theory en Hollywoodsterren zoals Pamela Anderson, Michael Madsen, John Rhys-Davies en Carice van Houten kon je dit weekend zien in de RAI waar de tweede editie van Comic Con Amsterdam plaatsvond! Duizenden fans, liefhebbers en cosplayers verzamelden zich bij het conventiecentrum voor een gezellig weekend. En ik was zaterdag ook aanwezig!

Het is zaterdagochtend 6:00 als het wekkertje gaat, maar deze keer heb ik er geen problemen mee om vroeg uit bed te stappen en een kop koffie te zetten. Want vandaag is het Comic Con Day! Altijd kijk ik ernaar uit, want een Comic Con is in de regel gezellig. Ik ontmoet nieuwe mensen en zelfs mensen die ik al een poosje volg op Facebook en Instagram. Het duurt ook niet lang voordat ik de eerste bekende gezichten tegenkom en een praatje met ze maak. En dat terwijl de rij voor de deur alsmaar groter en groter wordt! Het belooft een drukke dag te worden.

Omdat wij iets eerder naar binnen mogen, is het nog lekker rustig. Opnieuw zijn er twee zalen ingericht waar het vandaag gaat plaatsvinden. In de grootste hal zijn alle Hollywoodsterren, fanclubs, gamers, comic book artiesten en dealers te vinden terwijl we in de tweede hal terecht kunnen voor een hapje en een drankje, het podium waar alle Q&A’s en de Cosplay contest plaatsvinden en de Wrestling Area waar worstelaars hun kunsten vertonen. Hoewel de oppervlakte hetzelfde is lijkt het een stuk kleiner. Er zijn dan ook minder dealers aanwezig en groten namen zoals Netflix, Microsoft en Fox zijn afwezig. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om het iets breder op te zetten wat ik persoonlijk erg prettig vind.

Maar het wordt al snel drukker zodra de deuren opengaan en ook de paden worden smaller en smaller. Toch is het niet zo ernstig als vorig jaar en in dat opzicht is dat een flinke verbetering. Helaas blijft het warm in de RAI, maar dat is te wijten aan het zonlicht dat makkelijk zijn weg naar binnen vindt. Een puntje van kritiek dat ik met veel bezoekers deel, maar dat mag de pret zeker niet drukken. De sfeer zit er deze keer goed in en vooral bij de roltrappen en bij de ingang van de tweede hal is er genoeg gelegenheid om een praatje en foto’s te maken. Ook voor de deur was het gezellig waar de rokers zich regelmatig verzamelden om een frisse neus te halen en een peukje te roken.

Door de omvang van Comic Con Amsterdam is het wel een feit dat ik na drie rondjes het allemaal wel gezien heb. We zien bij veel acteurs lange rijen wat een goed teken is, maar dat is ook te danken aan de line-up die dan ook ijzersterk is. Met acteurs zoals Pamela Anderson, Michael Madsen, Billy Boyd, John Rhys-Davies, Carice van Houten, Michael Dudikoff, Kim Coates en Claire Higgins. Uiteraard kon ik het niet laten om nog even op de foto te gaan met Carice van Houten, want ik ben toch wel een fan van haar werk. Een fijne herinnering en een mooie foto die weliswaar 30 euro kost, maar die het meer dan waard is.

Toch zijn er nog steeds puntjes van aandacht hoewel dit jaar de sfeer een stuk beter is, het personeel vriendelijk en behulpzaam is en de paden een stuk breder zijn. Het is nog steeds een kille bedoeling als je de RAI binnenloopt. De tour car uit Jurassic Park staat daar moederziel alleen om te laten zien dat er een evenement is, maar voor de rest heb ik niet het gevoel dat ik een Comic Con bezoek. Ondanks dat de hal al snel volstroomt met mooie cosplayers. Ik zie dan ook dat het niveau van cosplayers stijgt en er waren dan ook meer dan genoeg cosplayers aanwezig om te fotograferen. Ik vind het dan ook enorm jammer dat ik lang niet iedereen heb kunnen spreken of heb kunnen fotograferen.

Toch sluit ik de dag met een fijn gevoel af hoewel ik in alle eerlijkheid wel iets langer had willen blijven. Het was chaotisch en gezellig. Precies zoals een Comic Con hoort te zijn! In de auto op de terugweg naar huis is er een comfortable silence. Iedereen is nog even aan het nagenieten van deze dag die voor mij persoonlijk bestond uit een aantal hoogtepunten zoals de ontmoeting met een van mijn favoriete actrices. Eenmaal thuis schuiven we nog een pizza naar binnen en dan begint de ellende. De realisatie dat voor mij deze Comic Con alweer voorbij is. Maar ik hoef niet lang te wachten op een gezellig weekend, want in de komende maanden staan er nog genoeg evenementen op de agenda.

Alle foto’s zijn terug te vinden op Facebook! Sta jij op de foto en wil jij jouw foto’s ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar paul.hauer@filmliefhebber.com. Volg mij ook op Instagram voor een selectie van de leukste foto’s.

Met dank aan Comic Con Amsterdam voor de perskaarten en toegang tot het evenement!

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.