Christopher Nolan Box

Het beste van Christopher Nolan verzamelt in een 4K Ultra HD Blu-ray Disc box

Christopher Nolan BoxDe herfst is aangebroken en de winter is in aantocht. Tijdens de gure herfst- en winterdagen blijven de mensen lekker thuis. Het liefst onder een dekentje kruipend terwijl er een kaarsje wordt aangestoken en een warm kopje thee of chocomel binnen handbereik staat. Deze dagen kan je dan ook het beste voor de buis doorbrengen en daar spelen filmstudio’s, zoals Warner Home Video, handig op in. Door interessante boxsets, zoals de 4K Ultra HD Blu-ray Disc box met de beste films van regisseur Christopher Nolan, op de markt te brengen.

Recensie – Christopher Nolan is al jaren immens populair en dat is te danken aan de ijzersterke films, die de filmmaker tot op heden heeft geschreven en heeft geregisseerd. Zijn 7 beste films, zoals The Dark Knight, Inception en Dunkirk, zijn nu voor het eerste verzamelt in een stijlvolle 4K Ultra HD Blu-ray Disc boxset. Als liefhebber heb je nu dus de mogelijkheid om de kaskrakers van de geprezen regisseur in de hoogst haalbare kwaliteit te ervaren. Inclusief haarscherp beeld, door de 4K resolutie en de HDR technologie, en subliem geluid.

Batman Begins

In 2005 werd het Batman-universum nieuw leven ingeblazen met de bombastische actiefilm Batman Begins. Met Christopher Nolan aan het roer werd er een duistere Batman-film gecreëerd waarin Christian Bale de rol van de Dark Knight speelt en het opneemt tegen de toenemende misdaad in Gotham City. Batman Begins is één van de beste films in het universum en dat is te danken aan hoe Nolan de balans tussen actiemomenten en een goed verhaal opzoekt. Hoewel, het ook aan de hoofdrolspeler en de verbluffende special effects te danken is dat Batman Begins een enorme indruk maakt.

De 4K Ultra HD Blu-ray Disc van Batman Begins bevat een uitstekende beeldkwaliteit. Het beeld staat in het formaat 2.4:1 en in 2160p op de schijf terwijl de bombastische soundtrack in een DTS-HD Master Audio 5.1 mix aanwezig is. Het bonusmateriaal bestaat uit een vooruitblik op het vervolg The Dark Knight, een special over de ontwikkeling van de Batsuit, een special over het creëren van de Tumbler, de documentaire ‘Genesis of the Bat’, een interview met co-schrijver David S. Goyer, een special over de visuele effecten en een bioscooptrailer.

The Dark Knight

The Dark Knight is het briljante vervolg op Batman Begins. Waarin Christian Bale opnieuw te zien is als Batman hoewel, alle ogen gericht waren op de fenomenale acteerprestaties van wijlen acteur Heath Ledger. Die na Jack Nicholson de haast oneerbiedige taak kreeg om in de huid te kruipen van Batman’s aartsvijand The Joker. Maar Ledger heeft de rol formidabel ingevuld. Dat ervoor zorgt dat The Dark Knight zijn voorganger evenaart al dan niet overtreft. Maar ook door het uitstekende werk van Christopher Nolan is de duistere Batman-film een topper. Door een uitstekende balans te vinden in het drama en de actiemomenten, maar ook door de verbluffende special effects.

De 4K Ultra HD. Blu-ray Disc van The Dark Knight bevat een uitmuntende beeldkwaliteit. Dat in het formaat 2.4:1 en in 2160p op de schijf staat. De krachtige DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack blaast je uit jouw stoel terwijl het bonusmateriaal bestaat uit een special over de gadgets van Batman, de documentaire ‘Batman Unmasked’, 6 korte filmpjes genaamd ‘Gotham Tonight’ en een fotogalerij. Met zowel foto’s uit de film als conceptual artwork.

The Dark Knight Rises

In 2012 kwam er met het laatste deel The Dark Knight Rises een einde aan de zogenaamde The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Waarin Christian Bale nog eenmaal te zien is als Batman en het in deze film opneemt tegen de geduchte vijand Bane (Tom Hardy). In het slot van het drieluik ligt de focus iets meer op de actie en dat levert spectaculaire momenten op. Die gepaard gaan met verbluffende special effects. Maar evenals in zijn voorgangers is ook het acteerwerk weer dik op orde en wordt het verhaal over de Dark Knight op een waardige wijze afgesloten.

De beeldkwaliteit van de 4K Ultra HD Blu-ray Disc is uitstekend terwijl de krachtige soundtrack een extra dimensie creëert die de intensiteit van de filmervaring versterkt. Het beeld is in het formaat 2.4:1 en in 2160p aanwezig terwijl de soundtrack in DTS-HD Master Audio 5.1 op de schijf staat. Het bonusmateriaal, dat goed is voor ruim 3 uur kijkplezier, bestaat onder andere uit interessante documentaires over de Batmobile en het slot van de trilogie.

Dunkirk

Met Dunkirk creëert Christopher Nolan in 2017 een waarheidsgetrouw oorlogsdrama. Waarin de ingrijpende gebeurtenissen op het strand van Duinkerke in mei 1940 centraal staan. De film is een visueel hoogstandje en als kijker word je meegezogen in zowel de bombastische actiemomenten als het intense drama. Wanneer meer dan 300.000 soldaten worden teruggedrongen door de Nazi’s en op het strand in spanning afwachten of zij worden gered.

Een film, zoals Dunkirk, komt het beste tot zijn recht in 4K en de 4K Ultra HD Blu-ray Disc bevat dan ook zowel een uitmuntende beeldkwaliteit als een indrukwekkende soundtrack. Die de filmervaring ten goede komt. Het bonusmateriaal bevat een zeer interessante blik achter de schermen tijdens de productie van Dunkirk en hoe ingrijpend het project werkelijk is geweest.

Inception

Inception is naast The Dark Knight mijn favoriete film van Christopher Nolan. Waarin Leonardo DiCaprio als Mr. Cobb voor een onmogelijke klus staat als hij in ruil voor zijn vrijheid de erfgenaam van een multinational moet zien te overtuigen dat hij het bedrijf van zijn vader moet opsplitsen. Inception is niet alleen een zeer interessante film over hoe het met moderne technologie mogelijk is om te infiltreren in iemand zijn dromen, maar ook een visueel spektakel die de grens tussen realiteit en fictie doet vervagen. Het is dan ook een weergaloze film en misschien wel Nolan’s beste werk tot op heden.

Inception is gemaakt voor het grote zilveren scherm, maar de film komt ook uitstekend tot zijn recht door de uitmuntende kwaliteit van de 4K Ultra HD Blu-ray Disc. Het beeld staat in het formaat 2.4:1 en in 2160p op de schijf terwijl het geluid in een DTS-HD Master Audio 5.1 geluidsspoor aanwezig is. Het bonusmateriaal bestaat uit verschillende documentaires waarin men stilstaat bij het visualiseren van het gecompliceerde verhaal en het creëren van de bombastische actiemomenten, zoals de confrontatie in het kasteel, de losgeslagen goederentrein en het creëren van de oneindige trap.

Interstellar

Niet alle films van Christopher Nolan zijn even sterk en ik ben ook van mening dat het Science Fiction/drama Interstellar zeker niet een meesterwerk is. Ondanks dat de indrukwekkende visuele effecten en de imponerende soundtrack van Hans Zimmer absoluut pluspunten zijn. In de eigenaardige film speelt Matthew McConaughey op uitstekende wijze de rol van de gepensioneerde piloot Cooper. Die wordt geselecteerd voor een interstellaire reis om een nieuw onderdak te vinden voor de mensheid als blijkt dat de Aarde stervende is. Hoewel er meer plus- dan minpunten zijn te noemen, stoor ik mij aan het feit dat de film op veel momenten te langdradig is en dat het einde voor mijn gevoel te gecompliceerd is.

Interstellar is wel een film die speciaal voor het grote scherm gemaakt is, maar in 4K imponeert de film eveneens. Die weliswaar minpunten heeft, maar in de regel amuseert. Het haarscherpe beeld staat in het formaat 2.4:1 en in 2160p op de 4K Ultra Hd Blu-ray Disc terwijl het geluid met een DTS-HD Master Audio 5.1 geluidsspoor aanwezig is. Er staat eveneens meer dan 3 uur aan bonusmateriaal op de schijf waarmee men meer inzichten geeft in hoe het verhaal en de visualisering tot stand zijn gekomen.

The Prestige

De zevende film is zeker niet de minste, die in de 4K Ultra HD Blu-ray boxset aanwezig is. Want The Prestige is een buitengewoon goede thriller en een heerlijke mindfuck. In de zenuwslopende film van Christopher Nolan spelen Christian Bale en Hugh Jackman de rollen van de rivaliserende illusionisten Borden en Angier, die elkaar niet kunnen luchten of zien en alles uit de kast trekken om elkaar te saboteren. Maar in de hitte van de strijd vervaagt de grens tussen goed en kwaad. Met alle gevolgen nadien.

In 4K HDR komt het visuele hoogstandje The Prestige meer dan uitstekend tot zijn recht. Het beeld staat in het formaat 2.4:1 en in 2160p op de disc terwijl het geluid in DTS-HD Master Audio 5.1 aanwezig is. Het bonusmateriaal bestaat uit maar liefst 10 (!) making of documentaires, een uitgebreide fotogalerij van stills uit de film, maar ook van sets en kostuums en met conceptual artwork. Een officiële bioscooptrailer completeert het bonusmateriaal.

Kroonjuweel

Voor de liefhebbers van ijzersterke films en het werk van regisseur Christopher Nolan is de 4K Ultra HD Blu-ray boxset onmisbaar in de collectie. De 7 films zijn individueel verpakt met uniek artwork terwijl de doosjes verzamelt worden in een stijlvolle kartonnen slipcase die luxueuze uitstraalt en daarmee een pronkstuk in de collectie is. Als bonus zijn de films naast een 4K Ultra HD Blu-ray Disc ook aanwezig in een normale Blu-ray Disc versie. Dat de aanschaf interessant maakt en voor de eigenaar van de boxset het mogelijk maakt om de films van Nolan op verschillende apparaten te kunnen kijken. Hoewel, het zeker aan te raden is om de pareltjes van de filmmaker in 4K Ultra HD met HDR ondersteuning te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.