Child's Play 2

Child’s Play 2 (1990) recensie

Child's Play 2De moordlustige speelgoedpop Chucky (Brad Dourif) keert twee jaar na zijn debuut in de horrorfilm Child’s Play terug in een vervolg. In Child’s Play 2 keert Chucky terug wanneer de fabriek van het populaire speelgoed besluit om de ernstig misvormde Good Guy-pop te herbouwen. Niet wetende dat de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray nog steeds in het stuk plastic huist. Nadat Chucky weer in ere is hersteld, begint het bloed weer opnieuw. In zijn zoektocht naar Andy (Alex Vincent) laat hij een spoor van lijken achter en hij is meedogenlozer dan ooit tevoren.

Recensie – Child’s Play 2 van regisseur John Lafia is een waardige opvolger op de horrorklassieker waarin het er opnieuw stevig aan toegaat. Nadat zijn moeder is opgesloten in een psychiatrische inrichting, wordt Andy ondergebracht bij een pleeggezin. Waar hij de traumatische ervaring met zijn moordende speelgoedpop probeert te verwerken. Maar de rust is van korte duur als Chucky hem opjaagt. De Good Guy doet er alles aan om zijn ziel naar het lichaam van Andy over te brengen, maar waar hij geen rekening mee heeft gehouden is dat Andy hulp krijgt van zijn pleegzus Kyle (Christine Elise). Die hem helpt om de aanslagen van Chucky te overleven.

In een vervolg is het de regel dat het er steviger aan toegaat en die belofte lost Child’s Play 2 dan ook prima in. Een aantal personages komen op een gruwelijke wijze om het leven en de speelgoedpop lijkt valser dan in het eerste deel. Maar Child’s Play 2 is in grote lijnen een herhaling van zetten. Waar niets mis mee is, want het concept over de tot leven gekomen speelgoedpop die de ziel van een brute seriemoordenaar huisvest slaagt opnieuw prima. Zelfs na 30 jaar. Dat maakt Child’s Play 2 niet alleen een goed vervolg, maar ook een uitstekende horrorklassieker.

Beoordeling
  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.