Cabin Fever: Patient Zero

Cabin Fever: Patient Zero (2014) recensie

Cabin Fever: Patient ZeroCabin Fever was in 2002 een leuke verrassing. In de smerige horrorfilm worden nietsvermoedende kampeerders getroffen door een uitbraak van een uiterst dodelijk en vleesetend virus. Dat zich sinds de uitbraak heeft verspreid en een groot gedeelte van de wereldbevolking heeft uitgeroeid. In Cabin Fever: Patient Zero worden nietsvermoedende passagiers van een cruise eveneens het slachtoffer van het virus wanneer zij na een schipbreuk aanspoelen op een eiland.

Samenvatting van het verhaal – Het dodelijke virus slaat rap om zich heen terwijl onschuldige en nietsvermoedende tieners verblijven op een tropisch eiland. Wat zij niet weten is dat het afgelegen eiland ook onderdak biedt aan een ondergrondse faciliteit. Waar wetenschappers de eerste patient, die door het virus is getroffen in gevangenschap houden en onderzoek doen naar een remedie. Wanneer het virus uitbreekt zijn de rapen gaar, want niets of niemand wordt gespaard.

Recensie – Evenals in de voorgaande delen is het veelal een herhaling van zetten. Regisseur Kaare Andrews heeft overduidelijk zijn notitieblokje gebruikt tijdens het kijken van Cabin Fever en Cabin Fever 2: Spring Fever aantekeningen te maken. Met als resultaat dat Cabin Fever: Patient Zero nagenoeg dezelfde film is als zijn voorgangers. Dat is niet slecht, maar een beetje innovatie had wellicht voor meer kijkplezier gezorgd. Want na twee films is de nieuwigheid er wel een beetje af. Dat de studio ook een remake van het origineel dan het maken van een vierde deel prefereerde, lijkt een logische keuze te zijn.

Natuurlijk ontbreekt het nodige bloed en gore in Cabin Fever: Patient Zero niet. Het gaat er soms weer ruig aan toe en met behulp van overtuigende make-up effecten worden de hulpeloze en knappe slachtoffertjes omgetoverd in afzichtelijke monsters die met bloederige vleeswonden de onvermijdelijke dood moeten aanvaarden. Terwijl er natuurlijk ook weer dreiging is in de vorm van de wetenschappers, die er alles aan doen om de tijdelijke en besmette eilandbewoners in quarantaine te houden. Maar of ze daar in slagen, is natuurlijk de vraag.

Beoordeling
  • Film
2
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.