Bloodline

Bloodline (2018) recensie

BloodlineMisschien herken je hem wel van de horrorfilm Final Destination of als de jolige Steve Stifler in American Pie. Dan heb ik het natuurlijk over Sean William Scott die al in talrijke films belangrijke en grappige bijrollen heeft gespeeld. Ondanks dat heeft hij niet eerder een dragende rol gespeeld en is de rol van decaan Evan Cole in Bloodline zijn eerste hoofdrol in een horrorfilm. En hij speelt de rol absoluut niet slecht!

Samenvatting van het verhaal
Evan Cole (Sean William Scott) is een schooldecaan die getraumatiseerde tieners helpt om hen leven weer op de rit te krijgen terwijl hij als kersverse vader ook enorm veel tijd en energie stopt in het zorgen voor zijn kind. Toch weerhoudt dat hem er niet van om zijn nachtelijke activiteiten te staken. Hij gaat ’s nachts op pad om de familieleden die zijn studenten onrecht hebben aangedaan ter verantwoording te roepen. Of beter gezegd uit de weg te ruimen om de mishandelingen en het misbruik te stoppen.

Dexter
Bloodline is een horror/thriller die enkele raakvlakken heeft met de serie Dexter. Evenals de ogenschijnlijk vriendelijke bloedspatonderzoeker ruimt Evan alleen mensen uit de weg die het volgens hem verdienen om de doodstraf te krijgen. Een zieke rechtvaardiging van zijn eigen misdaden, maar het zorgt er wel voor dat je enigszins sympathie krijgt voor de onschuldig lijkende schooldecaan. Die er niet vies van is om een aantal kelen door te snijden en zijn slachtoffers in mootjes te hakken. Daarnaast is Bloodline meer dan een rechtlijnige film waarin een normale man zijn moordlust botviert op nare individuen, want Evan’s lastige jeugd en ietwat verdraaide relatie met zijn moeder zijn belangrijke zaken die worden aangesneden. Die enigszins verklaren waarom Evan ’s nachts op jacht gaat.

Vermakelijk
Door het meer dan het uitstekende acteerwerk van Sean William Scott en het onderhoudende verhaal mag Bloodline bestempeld worden als een vermakelijke horror/thriller die zowel bloederig als spannend is. Ik moet toegeven dat ik mijn twijfels had over de American Pie-acteur, maar hij verrast enorm met zijn vertolking van Evan Cole. Terwijl het acteerwerk van ondersteunde castleden zoals Mariela Garriga en Dale Dickey als Evan’s vrouw Lauren en bemoeizuchtige moeder Carrie eveneens goed te noemen is. Het debuut van regisseur Henry Jacobson is dan ook zeker een kijkbeurt waard.

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.