De 5 beperkingen blogathon – Beperking 5

Filmblogger Nostra van DeFilmkijker.com heeft opnieuw het initiatief genomen om een nieuwe blogathon te organiseren. Een blogathon die verdeeld is over 5 maanden en de bedoeling van deze blogathon is om iedere maand met een beperking een recensie te schrijven. De vijfde en tevens laatste beperking is “vrijheid” en ik mag in dit artikel dus bloggen over wat ik maar wil zolang ik het maar nog niet eerder heb gedaan. En om deze editie af te sluiten zet ik mijn favoriete plekken om een film te kijken op een rijtje.

Filmpje pakken in Antwerpen

Een aantal jaren geleden ging ik met Liana een paar dagen naar Antwerpen en natuurlijk kon een bezoek aan de Kinepolis niet uitblijven. Een gigantische bioscoop die toch sfeer bevat en waar een goede beeld- en geluidskwaliteit hoog in het vaandel staat. Het enige nadeel is dat de films hier dubbel ondertiteld worden. Zowel in het Nederlands als in het Frans.

De eerste keer

Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik naar de bioscoop ging. Ik was 5 toen mijn moeder mij meenam naar De Speurneuzen in de City Bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht. Een bioscoop die er nog steeds is en waar ik fijne herinneringen aan heb. Echter heb ik deze locatie al in jaren niet meer bezocht, maar ik ben City zeker niet vergeten!

Aan de Oude Gracht

En we blijven eventjes in Utrecht, want aan de Oude Gracht zit al jaren de Rembrandt bioscoop. Tegenwoordig in handen van Pathé en een bioscoop waar ik tig blockbusters, zoals Jurassic Park, Aladdin en Independence Day, heb gezien. Zaal 1 is nog steeds een zaal die ik met plezier bezoek, maar het sfeertje van vroeger is helaas verdwenen. Toch is de Rembrandt bioscoop nog steeds één van mijn favoriete plekken. Alleen al om het feit dat je na afloop nog even het gezellige (en mooie) Utrecht in kan.

Nieuwkomer eist een plekje op

Ik heb er tot nu toe maar één film gezien, maar de Kinepolis in Utrecht die sinds kort open is, is een enorm fijne bioscoop. Gigantisch doch sfeervol en kwalitatief uitmuntend. Vriendelijk personeel en goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Ja, het lijkt op een mooie advertentietekst, maar ik ben gewoon enorm enthousiast over deze nieuwe locatie en de eerste waardige megabioscoop in mijn geboorteplaats.

Thuis op de bank

Ja, en mijn meest favoriete plek om een film (of serie) te kijken is toch thuis op de bank. Lekker neerploffen op mijn overheerlijke doch spotgoedkope IKEA bank en een filmpje opzetten. Schaaltje M&M’s of chips in de aanslag en een fles cola binnen handbereik. Dan hoor je deze filmliefhebber niet meer klagen.

En dit was het dan! De vijf beperkingen blogathon die maar liefst 5 maanden in beslag nam en ik houd er gemengde gevoelens aan over. Ergens was het leuk om hier aan mee te doen, maar het was ook ontzettend jammer dat veel collega bloggers niet hebben meegedaan. Daarnaast voelde het soms wel aan als een verplichting en ik schrijf dan toch niet de meest inspirerende teksten. Daarom heb ik ook besloten om nu een (welverdiende) pauze qua blogathons in te lassen en ik laat in deze rubriek weer van mij horen zodra er een interessant thema voorbij komt!

Advertentie