Blade

Blade (1998) recensie

BladeBlade is inmiddels 20 jaar oud, maar de door Stephen Norrington geregisseerde actiefilm is nog altijd enorm vermakelijk. Gebaseerd op de comics van Marvel hoewel Blade niet de alledaagse actieheld is die zich in fluorescerend spandex hijst om het op te nemen tegen meedogenloze vampiers. Blade is meer de anti-held die zich veelvuldig schuldig maakt aan het vakkundig om zeep helpen van deze bloedzuigers ondanks dat hij er zelf eentje is. Uitstekend gespeeld door Wesley Snipes die als de doortastende vampierjager uitstekend uit de verf komt.

Hoewel de meeste mensen er zich niet van bewust zijn dat er vampiers bestaan, zijn het slechts enkele die het opnemen tegen het ras van bloed drinkende wezens die zich na zonsondergang voeden met nietsvermoedende en onschuldige burgers. Blade en zijn trouwe compagnon Whistler (Kris Kristofferson) doen er alles aan om hen te stoppen, maar deze keer staan ze voor de grootste uitdaging tot op heden. De gevaarlijke vampier Deacon Frost (Stephen Dorff) werkt aan een geheim plan om een eeuwenoude bloedgod te doen ontwaken en met diens komst kan dat het einde van de mensheid betekenen.

Maar Blade wil daar maar al te graag een stokje voor steken. In een spectaculaire actiefilm neemt hij het op tegen deze wezens en het gaat er dan ook stevig aan toe. De visuele en make-up effecten zijn dik op orde terwijl het acteerwerk prima te noemen is. Naast al dat geweld is er ook ruimte voor een aantal grappige momenten ondanks dat Blade een overwegend duistere film is. Het onheilspellende sfeertje is voelbaar terwijl de vette soundtrack Blade’s indrukwekkende optreden extra kracht bijzet. Het is dan ook nog steeds één van mijn favoriete vampierfilms waarin er geen ruimte is voor zoetsappigheid, maar het betere hak- en zaagwerk.

  • Film
4
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.