Popcorn

Creëer met deze handige tips de bioscoopervaring thuis

Het is nu eenmaal een feit dat een bioscoopbezoek niet meer hetzelfde is. Door het coronavirus zijn bioscoopexploitanten genoodzaakt om maximaal 30 mensen in de zaal toe te laten terwijl filmmaatschappijen potentiële kaskrakers uitstellen. Voor de filmliefhebber, die graag de bioscoop bezoekt, is dit een dolksteek. Maar in alle realiteit een noodzakelijk kwaad om COVID-19 de kop in te drukken. Nu is er eigenlijk geen man overboord. Natuurlijk is het jammer dat wij moeten wachten op de nieuwe James Bond-film No Time To Die en dat je niet kunt genieten van een avondje uit. Desalniettemin kan je thuis ook prima genieten van een filmpje.

Nu ga ik je geen tips geven over welke televisie of home cinema set je het beste kunt aanschaffen om de bioscoopervaring thuis na te bootsen, maar met deze handige doch voor de hand liggende tips kan je wel het gevoel van een bioscoopbezoek nabootsen. Om toch een beetje het gevoel te hebben dat je een uitje hebt en om van een film te kunnen genieten. Desalniettemin is het naar mijn mening wel belangrijk dat je een redelijk formaat televisie hebt staan of aan de muur hebt hangen en dat je op zijn minst een goede soundbar hebt om een film tot zijn recht te laten komen. Maar wat kan je nog meer doen om toch een beetje dat bioscoopgevoel te ervaren?

Filmavond plannen

In de regel plan je een bioscoopbezoek, want een film draait op een vast tijdstip. Iets dat je eenvoudig kunt nabootsen door je filmavond in te plannen. Vooral als je samen met iemand een film wilt kijken. Leg daarom ook een datum en tijdstip vast en kies vooraf welke film je gaat kijken. Dan heb je ook een afspraak om naar uit te kijken.

Uiterlijk

De filmliefhebber die thuis graag zijn of haar filmpjes kijkt, heeft de neiging om lekker in een comfortabele outfit op de bank te ploffen, maar als je naar de bioscoop gaat spendeer je toch vaak extra tijd aan je uiterlijk. Waarom zou je dat niet doen als je een filmavond hebt gepland? Maak er dan ook een feestje van als je toch noodgedwongen thuis moet blijven.

Voldoende snacks

Een vast onderdeel van het bioscoopbezoek is toch vaak het kiezen van een versnapering. De uitnodigende mini supermarkt van menig bioscoopketen zet de bioscoopganger voor een lastige keuze. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen favoriete snacks en drankjes en haal deze dan ook in huis en kies op het moment dat de filmavond aanvangt welke snack en drankje je neemt. Wil je het echt grondig aanpakken, tover dan je eettafel om in een kleine mini supermarkt waar je de aangeschafte versnaperingen op uitstalt.

Telefoon uit

Lijkt mij een logische tip, maar zet je telefoon uit of op stil. Evenals in de bioscoop. De grootste afleiding die je thuis kunt hebben tijdens het kijken van een film zijn die eindeloze berichtjes en push notificaties op je oplichtende smartphone. Leg het apparaat dan ook aan de kant en heb de discipline om er tijdens de film geen aandacht aan te geven. Geniet gewoon lekker van de film en van het gezelschap.

Lampjes uit

In de bioscoop worden de lichten gedimd en dan weet je dat het ook het moment is om de aandacht op het zilveren scherm te vestigen. Waarom zou je thuis je lampjes aan laten als je een film opzet? Het kost alleen maar stroom! En een film kijken in het donker is toch het prettigst. Daarnaast word je er ook niet zo snel aan herinnerd dat je morgen een stofdoek over je televisiemeubel moet halen of moet stofzuigen.

Napraten

Na een bioscoopbezoek is het meestal een moment om even na te praten. Hetzij in de nabijgelegen horecagelegenheid of op weg naar huis. In plaats van dat je de film uitzet en overgaat tot de orde van de dag, neem je gewoon lekker een moment om met je gezelschap na te praten over de film. Schenk nog even een lekker drankje in en discussieer over de film die je net hebt gezien. Uiteraard is dat lastiger als je alleen bent, maar geen zorgen! Op het Internet zijn er genoeg filmliefhebbers om mee te discussiëren of gezellig mee te babbelen. Bijvoorbeeld via een groep op Facebook. En ja, na de film mag je natuurlijk gewoon je smartphone weer gebruiken.

Doe jij nog iets bijzonders om je kijkervaring thuis te verbeteren? Laat het mij weten in een reactie.

Popcorn
Black Friday 2020Black Friday 2020

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.