Stranger Things - Seizoen 1

Binge watching in de koude maanden

Je hoort het wellicht steeds vaker in je vriendenkring of op het werk. Binge watching! De frisse herfstmaanden zorgen ervoor dat veel mensen het liefst onder een dekentje kruipen met een bekertje warme chocolademelk of thee om naar hun favoriete televisieseries te kijken. Terwijl je vroeger beperkt was in het aanbod en afhankelijk was van de uitzendschema’s van de televisiezender, is het tegenwoordig simpel om een aantal afleveringen op rij te kijken. Met een streamingdienst zoals Netflix heb je niet alleen het gemak, maar ook het aanbod om lekker te binge watchen!

Het was nog nooit zo simpel. In mijn geval ga ik naar het TV-menu van KPN, ik selecteer de app van Netflix en ik heb binnen een aantal seconden toegang tot een enorm aanbod in films en televisieseries. Ook films en series die niet op televisie worden uitgezonden en pas later op DVD verkrijgbaar zijn. Dan heb ik het over de Netflix Originals. Series en films die door de streamingdienst zelf zijn geproduceerd en als eerste op het online platform beschikbaar komen. Netflix produceert steeds meer films en series en het is soms ook lastig om dan te bepalen welke film of serie je moet kijken.

House of CardsDaarom zet Filmliefhebber een aantal televisieseries voor jou op een rijtje. Series waarvan wij denken dat je die gezien moet hebben! Door het brede aanbod is er voor elk wat wils. Of je nu van een goed drama, politiek of humor houdt. Een van de meest bekende series die momenteel al 5 seizoenen draait en al jaren op Netflix beschikbaar is, is House of Cards met een fenomenale Kevin Spacey in de rol van Frank Underwood. Een Amerikaanse politicus die met snode plannen en een ongekend strategisch inzicht zichzelf opwerkt binnen het Witte Huis. Deze serie zit vol met intriges en interessante personages die je aan de buis gekluisterd laten zitten.

Orange is the New BlackEen ander goed drama is de populaire televisieserie Orange is the New Black. Inmiddels zijn er 5 seizoenen beschikbaar van het op waarheden gebaseerde drama waarin de vrouwelijke gevangenen van de Litchfield gevangenis te maken krijgen met de spanningen die zo nu en dan hoog oplopen. Daarnaast zoomt men regelmatig in op de achtergronden van de uiteenlopende personages en het publiek maakt dan ook uitgebreid kennis met personages zoals Piper, Alex, Mr. Caputo, Red en Tasty. Maar naast deze gerenommeerde series staan er ook relatief nieuwe series op Netflix die binnen een korte tijd een enorme populariteit hebben verworven.

13 Reasons WhyDaaronder het ijzersterke tienerdrama 13 Reasons Why waarin het jonge meisje Hannah zelfmoord pleegt en op 13 kantjes van cassettebandjes vertelt waarom zij uiteindelijk heeft besloten om uit het leven te stappen. Het is een aangrijpende serie die veel emotie oproept, maar ook veel stof deed opwaaien. De serie kwam dan ook in opspraak, omdat de beelden en de gebeurtenissen te expliciet en te grof waren voor jonge kijkers. Desalniettemin bevat 13 Reasons Why een sterke boodschap die niet in de wind geslagen mag worden.

Stranger ThingsDaarnaast verscheen recentelijk ook het eerste seizoen van Stranger Things. Een mysterieuze televisieserie waarin een groepje kinderen te maken krijgt met bovennatuurlijke wezens. Als een van hun vriendjes op mysterieuze wijze verdwijnt, doen zij er alles aan om het mysterie te ontrafelen. Deze serie met een heerlijke 80’s vibe werd dan ook een succes en op 27 oktober gaat alweer het tweede seizoen in première. Uiteraard alleen op Netflix die naast de genoemde series nog veel meer interessante content te bieden heeft zoals het meeslepende The Crown, Narcos en Ozark.

De Netflix-app is eenvoudig te gebruiken via het menu van provider KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.