Zo kijk je ook in het buitenland je favoriete Nederlandse films en series

Besteed jij al je vrije tijd op streamingdiensten? Dan kan je waarschijnlijk ook op vakantie niet zonder je favoriete Nederlandse films en series. En vaak zijn die via streamingdiensten alleen beschikbaar vanuit Nederland.

Veel streamingdiensten, zoals Netflix of NPO Start, passen hun aanbod aan op waar je bent. NPO Start stelt bijvoorbeeld geoblokkades in op sommige locaties, omdat de uitzendrechten voor sommige films of series alleen in Nederland gelden.

Netflix pakt de beperkingen rondom uitzendrechten net iets anders aan: die geeft als je in het buitenland bent het aanbod dat beschikbaar is op die plek. Dat doen ze zelfs terwijl ze gewoon weten dat je een je een Nederlands account hebt.

De oplossing: Gewoon Nederlandse films kijken op reis

Als je net in een nieuwe serie zit en een tripje gepland hebt, kan je misschien niet wachten tot je terug bent om de volgende aflevering te kijken. Maar wees gerust, is een oplossing voor! Als je een VPN inschakelt, kan je doen alsof je vanuit Nederland aan het kijken bent.

Een korte uitleg: als je een zogeheten Virtual Private Network inschakelt, verbindt je met internet via een externe server van een VPN-provider. Je kunt zelf kiezen met welke server je je VPN-verbinding maakt. Een server kan bijvoorbeeld in Amsterdam staan, maar ook in New York of Berlijn.

Op die manier kan je een streamingdienst laten denken dat je vanaf verschillende locaties naar je favoriete programma’s wil kijken. Verbind je met de server in Nederland, dan kun je al het Nederlandse aanbod van Netflix of NPO Start gewoon inzien en ook vanuit het buitenland je favoriete Nederlandse films of series kijken.

Datzelfde geldt overigens voor het Amerikaanse aanbod: verbind je met een server in de Verenigde Staten, dan kan je alle films en series zien die Netflix Amerika aanbiedt. Dat maakt je nog-te-kijkenlijst vast meteen een stuk langer, want op Netflix Amerika staan veel meer films en series om te kijken.

Kies een VPN die bij jou past

Er zijn veel verschillende partijen die een VPN aanbieden. VPNGids.nl vergeleek 35 providers op onder meer snelheid en veiligheid. Omdat Netflix sommige VPN-aanbieders blokkeert en gebruikers via die VPN geen toegang geeft tot het streamingaanbod, heeft VPNGids ook daarop getest. De providers met de beste VPN verbindingen staan overzichtelijk voor je op een rijtje om de keuze makkelijker voor je te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.