Black Swan

De beste films van 2011

Het is tijd om op deze blog voor de eerste keer stil te staan bij de beste films van het afgelopen jaar. Ik heb in 2011 enorm veel films gekeken en ik ben door een aantal titels zeer aangenaam verrast. Maar helaas werd ik ook een aantal keren teleurgesteld. Dat is nu eenmaal zo. In ieder geval vind je hieronder de films die mij in het afgelopen jaar het meeste hebben vermaakt.

Black SwanBlack Swan

Toen ik voor het eerst iets hoorde over Black Swan, was ik er niet zeker van dat dit een film voor mij zou zijn. Ik heb het namelijk niet zo op dansfilms. Maar ik vind de door Darren Aronofsky geregisseerde dramafilm geweldig! Natalie Portman speelt de rol van aandoenlijke Nina fanastisch, maar ook het aangrijpende verhaal en de betoverende soundtrack zorgen ervoor dat dit voor mij de beste film van 2011 is.


DriveDrive

Ik liet mij aangenaam verrassen toen ik naar de bioscoop ging voor Drive. Wat zit deze film goed in elkaar zeg! Een goed verhaal, overtuigend acteerwerk en een briljante soundtrack zorgen ervoor dat ik dit jaar toch de grootste moeite had om een beste film te kiezen. Hoewel de door Nicolas Winding Refn misdaadfilm het verliest van Black Swan, is deze een topper in zijn genre en van het afgelopen jaar.


Tron: LegacyTron: Legacy

Futuristische settings, een soundtrack die door Daft Punk is gemaakt en verbluffende special effects. Tron: Legacy is een film waarvan ik enorm kan genieten en ik maak er ook geen geheim van dat ik deze regelmatig kijk. Geweldig! De film bevat een bepaalde sfeer die moeilijk te omschrijven is, maar deze filmliefhebber elke keer weer weet te vermaken.


ThorThor

2011 was het ook het jaar dat verschillende superhelden weer hun opwachting maakten in spectaculaire actiefilms en naar mijn mening heeft de man met de hamer deze ronde gewonnen. Thor van regisseur Kenneth Branagh is een geweldige actiefilm vol actie en humor, zoals je dat ook mag verwachten van een Marvel-film. Maar het is ook te danken aan het goede acteerwerk van hoofdrolspeler Chris Hemsworth als de superheld en Natalie Portman als diens Aardse vriendin Jane dat deze film slaagt.


Rise of the Planet of the ApesRise of the Planet of the Apes

Één van de grootste verrassingen van 2011 was de film van regisseur Rupert Wyatt. Rise of the Planet of the Apes is een intelligente actie/thriller waarin wetenschapper Will, goed gespeeld door James Franco, een ongekende vriendschap opbouwt met zijn testsubject Ceasar. De chimpansee vertoond een hoge intelligentie door het middel dat hij krijgt toegediend, maar daardoor beseft de primaat ook dat zijn levenswijze allesbehalve normaal is en dat de mensheid de vijand is.


Sherlock Holmes: A Game of ShadowsSherlock Holmes: A Game of Shadows

Het tweede deel van Sherlock Holmes is opnieuw een geweldige actiefilm geworden waarin de Briste speurneus en zijn trouwe compagnon de strijd aangaan met een geduchte tegenstander. Zowel Robert Downey Jr. Als Jude Law keren terug om de rollen van Sherlock en Watson opnieuw te spelen terwijl regisseur Guy Ritchie ook de regie van dit deel voor zijn rekening neemt.


X-Men: First ClassX-Men: First Class

De nieuwe X-Men-film van regisseur Matthew Vaughn eindigt helaas niet zo hoog als dat ik aan het begin van het jaar had verwacht. Ondanks dat deze comicverfilming enorm vermakelijk is! Misschien was het toch even wennen aan de compleet nieuwe cast en de nieuwe personages. Desalniettemin hoort deze wel thuis in het rijtje van de beste films van 2011.


ContagionContagion

De drama/thriller Contagion van regisseur Steven Soderbergh was een leuke verrassing! De ijzersterke film draait om het einde van de wereld, maar zonder teveel toeters en bellen zet de maker van onder andere Ocean’s 11 een realistische film neer waarin hoofdrolspelers, zoals Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Jude Law en Marion Cotillard geweldige rollen spelen.


The FighterThe Fighter

De goede dramafilm The Fighter verdient ook een plek in de lijst, want het uitstekende acteerwerk van Mark Wahlberg en Christian Bale is geweldig. De twee acteurs spelen twee broers die hun weg in de bokswereld proberen te vinden. Maar door de drugsverslaving van Dicky (Christian Bale) raakt Micky (Mark Wahlberg) de concentratie kwijt dat zijn bokscarrière kan schaden. Uiteindelijk komt de potentiële wereldkampioen voor de moeilijkste keuze in zijn leven te staan.


The Hangover part IIThe Hangover Part II

Ik sluit dit jaar het lijstje af met de hilarische komedie The Hangover Part II. Deze keer gaat The Wolfpack naar Thailand waar zij opnieuw een onvergetelijke nacht beleven in Bangkok. Maar ook deze keer kunnen de vrienden zich de volgende ochtend niets meer herinneren terwijl ze één van hun goede vrienden zijn kwijtgeraakt. Een hilarische speurtocht door de bruisende stad is het gevolg.


Wat vindt jij de beste films van 2011?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.