Geen afbeelding

Bestaan filmverzamelaars nog?

Laatst heb ik mijn hobbykamer grondig onder handen genomen, want na ruim tien jaar DVD’s, Blu-ray Discs en aan film gerelateerde verzamelobjecten sparen had ik de behoefte om mijn collectie anders neer te zetten. En terwijl ik de fijne boekenkastjes van mijn favoriete meubelbedrijf uit Zweden in elkaar schroefde vroeg ik mijzelf af of de echte filmverzamelaar nog wel bestaat. Zijn er meer mensen die een speciale kamer hebben voor een filmcollectie, die geen afstand kunnen nemen van fysieke schijfjes en die nog wekelijks naar de dichtstbijzijnde speciaalzaak rennen (of gewoon met een druk op de knop via Bol.com) de nieuwste DVD en Blu-ray releases aanschaffen?

Mensen die mijn collectie hebben gezien verklaren mij voor gek! Wat ooit begon met een onschuldig stapeltje van enkele films is uitgegroeid tot een collectie waarmee je de schappen van een relatief kleine speciaalzaak kunt vullen. En ik ben er ook super trots op! Jarenlang heb ik gejaagd op de mooiste edities, de beste koopjes en unieke collector’s items. Helaas is dat jagen tegenwoordig een stuk minder, want je kunt bijna geen speciaalzaak meer vinden die zich specialiseert in de verkoop van dit soort producten. Vroeger had je nog de Acme Moviestores in Scheveningen en Utrecht, die unieke verzamelobjecten verkocht. En bij de plaatselijke Free Record Shop vond ik regelmatig mooie versies van films die ik graag wilde hebben.

Ergens ben ik wel blij, want ondanks dat ik mijn mancave opnieuw heb ingedeeld kom ik nog steeds ruimte tekort! Het is maar goed dat ik mijn collectie niet meer zo hard groeit als eerst, want dan moet ik toch serieus gaan nadenken over verhuizen! Gelukkig is dat nog niet nodig. Voor nu ben ik zeer tevreden met het eindresultaat en met de nieuwe indeling zijn de films die ik heb sneller terug te vinden. Voorheen was het soms een uitdaging om een specifieke film terug te vinden.

Mijn collectie:

En nu ben ik wel nieuwsgierig of er meer verzamelaars en liefhebbers zijn die een passie hebben voor het opbouwen van een DVD/Blu-ray verzameling. Waar zet je jouw collectie neer en hoe zorg je ervoor dat je het overzicht bewaard? Heb je net zo als mij een speciaal kamertje of plekje in je huis waar je jouw collectie kunt uitstallen? En heb je ook speciale edities, aan film gerelateerde verzamelingsobjecten of collector’s items waar je trots op bent? Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

47 reacties

 1. Een overleden vriend had een grote collectie Blu ray/dvd’s.
  Veel special editions, veel Engelstalig, veel niet Europese regio.
  Zijn er tips waar/hoe te verkopen (in een levering)?

  1. Hoi Sandra,

   Je kan proberen om via Marktplaats te verkopen, maar ik denk dat er weinig interesse is in DVD’s en Blu-ray Discs die een andere regiocode dan 2 of B bevatten. Er zijn weinig mensen die een regiovrije speler hebben. Maar nooit geschoten is altijd mis. Je zou eventueel ook op het forum van bijvoorbeeld Allesoverfilm.nl kunnen zoeken naar liefhebbers die wellicht interesse hebben in deze partij. Succes!

 2. Hey allemaal,

  Ik ben Arne en studeer Film op het Narafi in Brussel. Ik ben voor een mini-docu op zoek naar iemand met een grootse filmcollectie met een persoonlijk verhaal. Ben je of ken je zo iemand, dan mag je mag mij iets sturen.

  Bedankt

 3. Ik verzamel dvd’s en het is echt heel erg uit de hand gelopen, ik heb er meer dan dat ik op jouw foto’s zie. Ik heb niet eens meer ruimte om het net zo mooi uit te stallen, al zou ik dat wel graag willen.
  Ik koop ze bijna allemaal online. O.a. op bol.com, megamoviestore.nl, amazon.de, zavvi.nl, marktplaats.nl
  Helaas heb ik een paar maanden een slechte ervaring gehad met zavvi. Ik heb voor +/- 85,00 aan dvd’s besteld en heb ze nooit ontvangen. Het is moeilijk om in contact te komen met zavvi en na veel moeite doen ze niks aan het probleem. Ze kijken niet waar de dvd’s gebleven zijn, ze sturen geen nieuwe en ik kreeg ook geen geld terug. 85,00 euro kwijt. Erg jammer. Op Amazon vind ik de laatste tijd de meest bijzondere exemplaren. Let er bij Amazon wel op dat de dvd niet regio 1 heeft! (Tenzij je een regio 1 dvd speler hebt)

  1. ………ik verzamel speelfilms, documentaires, series en wat dies meer zij op dvd, en, sinds ze sinds ongeveer een jaar zowel nieuw als gebruikt betaalbaar zijn, blu rays. Inmiddels bezit ik een kleine drieduizend disc. De omslagen nummer ik en bewaar ik in ordners. De discs heb ik opgeborgen, met corresponderend nummer, in CD-wallets van Case Logic die per stuk ruim tweehonderd discs kunnen bevatten. Aldus neemt mijn verzameling slechts ca. één vierkante meter boekenkastruimte in beslag. In een database (Microsoft Access) heb ik mijn films opgeslagen met alle relevante kenmerken (acteurs, regisseur, jaartal, speeltijd, min waardering, enzovoorts). De meeste van mijn films scoorde ik op rommelmarkten die ik vrijwel elk weekend bezocht. Men rekende minimaal € 0,50 en maximaal € 1,50 per dvd. Per weekend scoorde ik zo tussen de 20 en 30 dvd’s. Sinds februari 2020 worden er wegens corona geen rommelmarkten meer gehouden. Maar tegen die tijd vond ik inmiddels op rommelmarkten bijna geen films meer die ik nog niet had, maar wel veel films die ik niet wilde hebben. En dus moet ik het tegenwoordig van Marktplaats, Bol.com enzovoorts hebben, alleen betaal ik daar natuurlijk wel (veel) meer dan de gemiddeld één euro die ik gewend was op rommelmarkten te betalen. Mijn drieduizend dvd’s vormen inmiddels een uitgebreide, maar strak georganiseerde verzameling. Overigens ben ik in contact met iemand die liefst 9 duizend dvd’s zegt te bezitten…

   1. Leuk Frank! Rommelmarkten zijn inderdaad een uitstekende bron om nog leuke films te scoren. Evenals de Filmborse in Duitsland. Die bezocht ik ook 2x per jaar voordat Corona uitbrak. Ik hoop dat de beurzen wel snel terugkeren. Op dit moment kijk ik ook veel bij de bekende verkooppunten en uiteraard op marktplaats voor interessante partijen.

 4. Ik verzamel ook nog steeds dvd’s. Ik ga dan het liefste naar de Mediamarkt in Zoetermeer. Waar je nog een ruime keuze hebt aan films om te kopen. Ik koop het ook nog liever in de winkel omdat ik het liefst heb dat het hoesje nog zo onbeschadigd mogelijk is. Maar mocht ik een bepaalde film of serie niet kunnen vinden ga ik het internet op. En dan koop ik het via bol.com of de Wehkamp. Daar heb ik nog nooit een slechte ervaring mee gehad. Ik heb laatst de complete Marvel MCU filmserie gekocht via Wehkamp en alles is perfect geleverd zonder beschadigingen. Vandaag bij de Mediamarkt Green Book, The Purge Seizoen 1 en de complete serie van Black Adder gekocht. Afgelopen weekend heb ik mijn kast opnieuw opgeruimd zodat alle dvd’s er weer netjes in staan. Ik ben ontzettend trots op mijn verzameling en vind het leuk dat ik deze liefde met jullie kan delen en ook jullie verhalen kan lezen.

 5. Woon alleen in 1 met drie slaapkamers een van die slaapkamers gebruik ik voor mijn 300 tot 350 dvd,s zelf Koop ik ze niet in de winkel Maar via markplaats

 6. hallo . ik heb mijn “originele” verzameling +/_ 11.500 . op elke plaats in mijn huis . de dubbele hang ik zelfs aan de muur van o.a. de w.c. ..

 7. Hallo allemaal,

  Mijn collectie DVD’s is nog niet zo uitgebreid, maar wellicht kunnen jullie mij verder op weg helpen.
  Hebben jullie als grote verzamelaars tips voor interessante speciaalzaken, winkels, beurzen of overige adressen, waar je nog goede koopjes kan scoren?

  De afgelopen jaren ging ik regelmatig bij de plaatselijke Free Record Shop langs om ouderwets door te bakken te struinen en mooie titels mee naar huis te nemen voor een leuke/lage prijs (zo rond de 5 euro per stuk). Helaas heeft Boekenvoordeel de FRS niet kunnen vervangen, want de kwaliteit van het aanbod alsmede de prijzen vallen tot op heden tegen.

  Ik koop via Marktplaats, V&D en een tweedehands winkel in mijn woonplaats momenteel af en toe nieuwe aanwinsten, maar hopelijk hebben jullie aanraders betreffende hierboven al genoemde plekken.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Groet,

  Tim

  1. Hallo,

   Ik koop nu via bol.com of zavvi.nl. Je moet alleen bij zavvi goed kijken of je ook NL ondertitels hebt door de reviews te bekijken of de beschrijving even door te nemen. Als je bij deze sites de aanbiedingen of kortingen een beetje in de gaten houd kun je best leuke dingen weg halen voor weinig. Echte winkels met dvd of blu ray vind je gewoon haast niet meer. Bij mij in de buurt heb je alleen nog de Mediamarkt en die is gewoon niet goedkoop. Ik heb laats bv op zavvi Rambo besteld op blu ray. Hier zitten alle 4 de films in met extra’s voor nog geen 18 euro. Het verzenden kost je verder niks alleen kan het wel is een volle week duren voor je bestelling binnen is.

  2. Hoi….Tim…spaar je nog steeds.dvd..? zo ja ik heb 700 dvd de helft als nieuw de andere helft twee keer gekeken…wat voor jou…gr hendrik

 8. Hallo,

  Leuke site heb je hier van gemaakt. Ik kan ook maar niet wennen aan de harde schijf en daar naast hoe makkelijk je nu alles via internet kan bekijken. Ik moet bekennen dat ik ook niet heilig ben, maar als ik een film of serie echt goed vind dan schaf ik die toch het liefst zelf aan. Ik heb naast mijn DVD en Blu-ray films ook een zwak voor figures van de bekende films. Het merk NECA maakt redelijk betaalbare figuren van 50 cm hoog en ik heb nu een redelijke collectie. Ik heb nu ook de luxe dat niemand mij verteld wat ik wel of niet kan maken, dus ben ik bezig met een kasten te bouwen die vol komen te staan met mijn film hobby.

 9. Leuk deze post en reacties. Zelf verzamel ik al jaren films en TV series op DVD/Blu-ray/3D.
  De eerste kwamen uit de USA toen regio 2 nog niet zover was. Inmiddels 4 kasten vol met 2300 Discs.
  Ongeveer 10% daarvan is TV Series. Maar ook heb ik meer dan 250 filmboeken, 100 soundtrack cd’s en diverse memorabilia. Verder ook veel gedownload omdat dit domweg niet (in regio 2) te koop is. Kortom ja ik verzamel nog steeds. 🙂 . En ik geniet er nog elke dag van.

 10. Mooie filmcollectie! Heb zelf een behoorlijke hoeveelheid blu ray films denk z’n stuk of 200 a 300 stuks.
  Maar ben het meeste trots op m’n 16mm filmverzameling met vele klassiekers en films waar vele het bestaan niet eens van weten en het toch voor die tijd toppers waren.
  Vele kennen de film ook niet met o.a. spelers als Sophia Loren e.v.a.
  Ja West Side Story of Ben Hur heeft men wel eens van gehoord maar van een klassieker als The Cassandra Crossing(heb ik op 16mm) heeft men niet gehoord toch is deze film nog eens dit jaar op T.V. geweest en zend de Vlaamse T.V. nog weleens klassiekers uit! Een film zoals The Birds heeft men dan weleens van gehoord mar je zit hem nooit meer ergens ook niet op T.V. gelukkig wel te koop op DVD en Blu Ray. De film Fanfan La Tulipe (heb ik op 16mm) ook eenm klasieker deze is uit 1951 heeft bijna niemand van gehoord is ooit nog eens uitgezonden vorig jaar door de vlaamse T.V. maar nieman zal deze film nog kenen of er ooit van gehoord heben is jamer dat dit nooit meer terug komt op nieuwe filmdragers. Maar ja ik ben dan ook een van de oude stempel en verzamel al zeker 35 jaar 16mm films o.a. speelfilms/documentaires heb A,dam films vanaf 1923 t/m jaren eind 1980 op 16mm film.
  En hel veel andere zoals polygoon en tekenfilms en noem maar op ook zer oude reclame films op 16mm. Maar ook een grote collectie DVd en Blu ray films met documetaires etc.
  Maar speelfilms op blu ray vind ik ook hel mooi! Maar ja wat wil ben nu dan ook 70 jaar. Frans

  1. Leuk om uw verhaal te lezen Frans en ik vind het ook heel bijzonder om te lezen dat u een mooie collectie op 16mm hebt. Ik ben zelf niet zo bekend met dat fenomeen hoewel ik in het verleden wel een fanatieke verzamelaar was van VHS 🙂 Maar ja, nu (bijna) alles digitaal op DVD en BD te krijgen is, komt er geen videoband meer aan te pas.

 11. Dat ziet er indrukwekkend uit Paul. Een collectie om trots op te zijn. Ik ben gestopt met het verzamelen van dvd’s. Ik heb een grote boekencollectie en omdat die voor mij prioriteit heeft is er voor dvd’s geen plaats meer. Daarbij komt ook dat ik ben overgestapt op een ander systeem van kijken. De dvd-speler gebruik ik niet meer. Alle dvd’s worden geript en opgeslagen op een NAS, de centrale digitale film- en tvseriebibliotheek in huis. Met behulp van mediaserver van Kodi bekijken we alles in onze thuisbioscoop. Het dvd tijdperk hebben we achter ons gelaten.

 12. Leuk die Chucky pop! En je hebt echt een awesome collectie! De mijne is niet zo groot. Ik heb aan één kast genoeg en dan staan de dvds op alfabetische volgorde :p Ik moet bekennen dat er al een tijd geen nieuwe dvd is bijgekomen. Ik koop ze veel minder dan vroeger. Het voelt voor mij een beetje nutteloos om een dvd te kopen als de film ook op Netflix staat.

 13. Leuk artikeltje paul.
  Ben zelf, zoals je weet, ook een beste liefhebber. En dan echt al jaren lang.
  Ik ben ooit begonnen met VHS. Hét ultieme freak medium 😉 Heb er nog iets van 1500 in huis.
  Ook ik heb m’n eigen manwalhalla en daar mogen een goeie 2500 a 3000 dvd’s prijken en dan nog een dikke 1000 blu rays. (ik tel niet meer).
  Alleen valt me op dat zoveel mensen alleen binnen de eigen landsgrenzen verzamelen wanneer het mooiste spul allemaal uit buitenland komt.
  Ik heb zelf legio’s aan Japans, koreaans, amerikaans, chinees, engels special editions staan die inmiddels een aardig centje kunnen opleveren. Al doe ik ze nooit weg 🙂
  Super gelimiteerde versies van Suspiria (denk wel dik 10 verschillende versies), de beroemde Akira tin versie, één van de zwaar exclusieve Cannibal Holocaust versies (gelimiteerd tot 1111 stuks, de Blade Runner koffer, Giallo boxen, Mario Bava boxen enz. Ik heb zelfs nog de originele VHS Nekromantik staan met de gerechtelijke verbod verklaring er bij.
  Wordt er al weer helemaal happy van als ik er aan denk 😉
  Het blijft een prachtige hobby, alles film absorbeer ik graag!

  1. Thanks Iain en I know 🙂 We hebben het er weleens over gehad. Gaaf om te lezen zeg. Je hebt denk ik een aantal mooie edities staan waar ik stiekem wel jaloers op ben. Maar je hoort mij zeker niet mopperen 🙂

   Ik tel ook niet meer hoor. Het is gewoon niet meer te doen.

   En ik deel je mening volledig dat er zoveel moois te zien en te verzamelen is wat afkomstig is uit het buitenland. Ik begin er niet aan, want dan moet ik er wel een baantje (of twee) bij nemen om het allemaal te kunnen betalen 😉

   Thanks voor je reactie, erg leuk om te lezen!

  2. Wow! Ook een horror verzamelaar dus 🙂
   Dat is ook mijn grote passie.
   Ik ken persoonlijk niemand die daar ook net gek op is als ik. Kan er dus met niemand over praten, haha
   Ik ben wel nog op zoek naar twee dvd’s, misschien weet jij waar ik ze kan vinden:
   The Cannibal Holocaust, de versie ZONDER dierenleed, en dan regio 2. Ik heb nu de versie met dierenleed 🙁 maar weet datd ook zonder bestaat.
   En de film The Girl with the Hungry Eyes.
   Ik heb deze jaaaaren geleden gezien en deze is bijna onmogelijk om op dvd (regio 2) te vinden.

   1. Jazeker! Horror is wel mijn favoriete genre. Hoe smeriger, slechter of fouter, des te beter! 🙂
    Ik ga 2 keer per jaar naar Weekend of Hell in Duitsland waar dan ook de filmbörse is. Een perfecte plaats om pareltjes op te pikken hoewel ze daar iets pittiger in de prijs zijn. Zo heb ik al een aantal horrorfilms die heel lastig te vinden zijn aan de collectie kunnen toevoegen. Zeker de moeite waard om daar eens heen te gaan als je op zoek bent naar horrorfilms. Ik zal eens een oogje voor je openhouden wat betreft de titels die je noemt. 😉

    Overigens is mijn collectie en filmkamer wat groter geworden dan op de foto’s. Ik moet ze eens updaten, maar ik wil er eigenlijk een videootje over maken. Dat kost iets meer tijd. Ik ben een aantal jaren geleden gestopt met tellen, maar toen stond de teller op meer dan 3000 films en series. Ik denk dat het inmiddels wel iets meer is. Ik koop ook bij de bekende kanalen en ik moet zeggen dat ik met Zavvi nooit problemen heb gehad. Ook niet wat betreft contact opnemen. DVD-outlet.nl is overigens ook een goed en betrouwbaar kanaal voor DVD’s en Blu-ray Discs.

 14. Wow, hele mooie collectie.
  Zelf heb ik de mijne gewoon in billies in de woonkamer staan. Ongeveer 150 Blu-Rays, 400 DVD’s, 20 UMD’s en 2 HD DVD (je weet wel, die waarvan Microsoft dacht dat het de vervanger van DVD zou worden). De trots van mijn verzameling wordt door 3 special editions gedeeld. Te weten: Harry Potter Blu-Ray box 1-6 (met het kasteel van Hogwarts), Matrix DVD Box (met buste van Neo) en de LOTR boxen op DVD (met de beeldjes). Die laatste zijn dus ook 3 special editions maar tel die als 1. Ik houd in een spreadsheet in Google Drive bij welke films ik al heb zodat het makkelijker wordt als ik nieuwe ga kopen en de lijst dus altijd bij me heb. Sortering heb ik alfabetisch op Genre gedaan: Comic verfilming, Boek verfilming, Musical, Dans, Sci-Fi, Fantasy, Horror, Game verfilming etc. Een aantal films zijn dan ook moeilijk te categoriseren voor me; kijk naar King, zet ik die onder Horror of onder Boek verfilming? LOTR,is dat Boek of Fantasy? King is dan weer zo uitgebreid dat ik die een eigen stuk heb gegeven maar je snapt het probleem. En dan heb ik natuurlijk een kleine 200 handtekeningen van acteurs en actrices op foto. Mijn trots daarvan is op dit moment wel die van David Hasselhoff aangezien ik die een handtekening heb laten zetten op een miniatuur van KITT. Gewoon jeugdsentiment 🙂 Ohja, over jeugdsentiment gesproken, ik heb ook nog een stuk of 300 videobanden 🙂

  1. Thanks Ger!
   Leuk om je reactie te lezen! Ik had ooit ook kasten vol met videobanden, maar dat nam zoveel ruimte in. En de films die ik had heb ik inmiddels wel op DVD of Blu-ray weten te bemachtigen.

   Het Harry Potter-kasteel is zo’n mooie editie. Ik vind het jammer dat ik die niet heb, maar in alle eerlijkheid zou ik nu echt niet weten waar ik dat ding moet plaatsen. In de kast past deze in ieder geval niet meer 🙂

   En ik snap je probleem heel goed. Het is ook lastig om films te categoriseren. Dat merk ik al bij het categoriseren van de recensies op mijn blog.

   En The Hoff, wat een held! Ik keek vroeger graag naar Knight Rider en ik bouwde KITT altijd na van LEGO (het leek er natuurlijk niet op), maar in mijn hoofd wel. Ik kan het mij nog als de dag van gisteren herinneren.

   Thanks voor je reactie Ger!

 15. Flinke verzameling Paul. Ik heb maar twee planken (+/- 100 dvd’s). Ik ben ook al wel een jaar of drie gelden gestopt. Heel soms koop ik er nog wel één, maar dan wel een goedkope en eentje die ik nog heel graag wil zien.

   1. Ik ga het liefste naar de bioscoop, maar kijk ook veel digitaal, liggend op de bank. Weet je zeker dat er niemand door de film heen lult, tenzij het je vriendin is 😉 Vaak kijk ik dan de films die ik gemist heb in de bioscoop en net uit zijn, of films die ik niet een bezoekje aan de bioscoop waardig vind.

 16. Hallo Paul.

  Dit vindt ik leuk om te lezen!
  Mooie kast heb je gecreëerd Paul, en zo te zien heb je ook een mooie film collectie opgebouwd!

  De hobby begon bij mij in 2011, waar het allemaal nog langzaam en normaal begon.
  Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby geworden en ben ik echt een film freak 🙂
  Mijn collectie is (nog) niet zo groot, maar past inmiddels ook niet meer in mijn kleine bioscoop-kamer.
  De hobby van het verzamelen van dvd’s voer ik misschien wel heel bijzonder uit.

  Dvd’s koop ik altijd origineel, dit doe ik in mijn favorieten winkels, waar onder, De Plaatboef, Media Markt en in het verleden bij de *Free Record Shop, *wat voor mij heel veel herinneringen heeft.
  Buiten deze opgenoemde winkels ga ik natuurlijk ook langs andere winkels en koop ik mijn dvd’s ook vaak op de rommelmarkt.
  Twee keer in het jaar organiseer ik voor mij zelf een dvd/cd tour, dan ga ik met mijn studenten-ov binnen vier dagen in mijn vakantie steden bezoeken! Met natuurlijk een studenten budget 😉
  Nu moet ik wel zeggen dat ik dan nooit nieuwe releases koop en ook nooit dvd’s boven de tien euro.

  Mijn collectie onderhoud ik op verschillende manieren, zo hebben de dvd merken (film distributie) hun eigen dvd hoezen (denk daar bij aan, Amaray, Flexbox ect) en worden ze in de collectie merk bij merk neergezet. Dit staat dus op merk volgorde, zoals Sony bij Sony, A-Film bij A-Film, DFW bij DFW.
  En als de dvd een gladde (of wel nieuwe doos) heeft dan gaat er seal overheen, zodat deze nieuw blijft.
  De seal blijft er ook overheen als het gaat om een slipsleeve (of wel een dvd box) deze snijd ik uit op de Free Record Shop manier, dat houdt in dat alleen de dvd voorkant open gesneden wordt.
  Oja, de winkelstickers bewaar ik ook, de stickers met de titel en prijs erop, deze plak ik op een A4-tje

  Buiten deze (misschien voor jou wel bizarre) handelingen, schrijf ik ook nog eens alle titels op, en hou ik meestal één of twee keer per jaar een dvd dag waarbij ik alles uit de kast en van de planken afhaal om opnieuw neer te zetten en te noteren op een dan nieuwe lijst, die ik met de hand schrijf.
  Bij de laatste telling kwam ik uit op 374 originelen dvd’s (bron: 29-08-2014)
  Nu staat er inmiddels alweer een nieuwe stapel klaar om zich te plaatsen in de kast en op de planken!

  Ik ben trots op al mijn dvd’s en extra trots op mijn Leslie Nielsen collectie.
  Zelf heb ik een aparte kamer die ik heb ingericht als een mini bioscoop/relax kamer.
  Helaas heb ik niet van die mooie dvd meubels zoals jij hebt, bij mij staat het meeste op de planken en een kleine honderd in mijn tv kast.

  Dat is het eigenlijk….

  Groet van Lars!

  1. Hi Lars,

   Leuk om te lezen zeg! Ik heb ook goede herinneringen aan de Free Record Shop. Ik vind het dan ook jammer dat deze inmiddels is verdwenen. De dappere poging die Boekenvoordeel nog onderneemt om de naam FRS in ere te houden mislukt naar mijn mening een beetje.

   Ik sorteerde de films ook eerst op filmmaatschappij (merk). Wat een werk! En met zoveel DVD’s raak ik op den duur het overzicht kwijt. Vandaar dat ik overgestapt ben op een alfabetische volgorde, maar ik zet bijvoorbeeld wel de steelbooks, de speciale edities van Disney en de series bij elkaar.

   Mijn droom is om een bioscoopkamer te maken, maar dan moet ik echt verhuizen. De ruimte is nu wel een beetje op zeg maar 🙂

   Thanks voor je bericht Lars!

   groeten,
   Paul

 17. Mooie verzameling Paul! Die van mij is nog wat aan het groeien, maar toch met enkele pareltjes al. Probleem in België is net hetzelfde als in NL lijkt me, er zijn enkel nog maar de grote ketens en dat aanbod is vaak veel te simpel. Special editions, of niet-Engelstalige films kan je zelden nog vinden in dergelijke zaken.. Als je toevallig nog aanraders hebt qua websites, mag je ze me steeds doorgeven! 😉

  1. Thanks Nicky. Zelf koop ik veel via Bol.com. Zij hebben vaak ook exclusieve versies of speciale collector’s items. En in Amsterdam zit natuurlijk nog Fame, maar ik weet niet of zij na de overname nog steeds zo specialistisch zijn als eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.