Besetment

Besetment (2017) recensie

BesetmentWat doe je in het weekend als je iets meer tijd hebt? De kasten uitmesten. In mijn geval loop ik nu regelmatig de kasten vol met DVD’s en Blu-ray Discs na, want ik heb toch een groot aantal titels in de kast staan die ik echt nog nooit heb gezien. Noem het koopzucht of een overbodige luxe, maar een privé-videotheek is toch wel handig. Zo kwam ik laatst de horrorfilm Besetment tegen en de cover sprak mij wel aan. Misschien wel de reden dat ik de film ooit uit de grabbelton heb gevist.

Amanda (Abby Wathen) is een jonge vrouw die op zoek is naar een baantje. Haar thuissituatie met een aan alcohol verslaafde moeder wordt er niet beter op en het geld is bijna op. Dan wordt ze gebeld met een unieke kans. In het dorpje Mitchell zoekt de lokale hoteleigenaar Mildred (Marlyn Mason) een hulpje. De perfecte kans voor Amanda om haar thuissituatie te ontvluchten en geld te verdienen. Hoewel ze bij haar aankomst met open armen wordt ontvangen door Mildred en haar zoon Billy (Michael Meyer) slaat de sfeer snel om als Amanda ontdekt dat haar nieuwe werkgevers ogenschijnlijk vriendelijke psychopaten zijn.

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Amanda lijkt de perfecte baan gevonden te hebben waarmee ze een paar vliegen in één klap slaat. Maar wanneer ze vastgebonden aan een bed wakker wordt staat haar wereld volledig op zijn kop. Als kijker heb je redelijk snel door dat Mildred en haar zoon geen zuivere koffie zijn, maar zo naïef als dat Amanda is trapt ze er met beiden ogen open in. En dan blijkt ze ook nog zwanger te zijn van Billy. Wat zij met haar hebben uitgespookt is dan ook de vraag, maar de regisseur kiest ervoor om de kijker niet al te lang in spanning te houden. Iets dat naar mijn mening negatief uitpakt voor het eindoordeel van Besetment.

Besetment is gewoon een slechte film. Niets meer en niets minder. Het acteerwerk is niet oké, de make-up effecten zijn slecht en er zijn nauwelijks choquerende en spannende momenten te bespeuren die de liefhebber van het genre moeten bekoren. Het concept van scenarist en regisseur Brad Douglas is helemaal niet zo slecht, maar het is gewoon slecht uitgevoerd. Te wijten aan te weinig ervaring en/of budget, maar dat doet verder niets met het keiharde eindoordeel. Dat luidt dat de DVD geen euro waard is. Jammer dat ik er dan ook (waarschijnlijk) een paar euro aan heb uitgegeven. Bijkomstig voordeel is dat ik nu iedereen kan waarschuwen om de film links te laten liggen.

  • Film
1
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.