Beauty and the Beast

Beauty and the Beast (2017) recensie

Beauty and the BeastDisney is lekker bezig! Hoewel het miljardenbedrijf niet meer de klassieke studio is die de ene na de andere betoverende animatiefilm op het zilveren scherm tovert, weten zij als geen ander om nog steeds kwalitatief goede films op de markt te brengen. De huidige trend is om Disney Classics zoals Cinderella, Sleeping Beauty en The Jungle Book opnieuw te maken als live-action film. En tot op heden hebben zij daar enorm veel succes mee. Derhalve werd ook de betoverende animatiefilm Beauty and the Beast opnieuw gemaakt met Emma Watson als de lieftallige Belle en Dan Stevens als het beest in de hoofdrollen.

Een live-action film vol met sprookjesfiguren zoals gevatte kandelaren, eigenwijze klokken en ander meubilair dat leeft en spreekt, vraagt om CGI-animaties van hoog niveau. Karakters zoals Lumière (Ewan McGregor), Cogsworth (Ian McKellen) en Mrs. Potts (Emma Thompson) komen dan ook uitstekend tot leven in deze vermakelijke familiefilm. Echter is er een punt van kritiek, want de kwaliteit van de computeranimaties waarmee het beest op het scherm is getoverd, is niet briljant te noemen. Vooral in de bewegingen en gelaatsuitdrukkingen komt hij niet goed uit de verf.

Toch mag dat de pret niet drukken. De leuke liedjes die de meeste wellicht nog herkennen uit het origineel zorgen weer voor een glimlach op het gezicht terwijl de sfeer je meezuigt in de magische wereld van Beauty and the Beast. Emma Watson speelt de rol van Belle perfect terwijl ook Luke Evans helemaal in zijn nopjes is als de arrogante en stompzinnige jager Gaston. Beauty and the Beast van regisseur Bill Condon is dan ook een zeer geslaagde familiefilm die sinds kort verkrijgbaar is op een kwalitatief goede en goedgevulde Blu-ray Disc.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.