Battle in Heaven

Battle in Heaven (2005) recensie

Battle in HeavenWe doen allemaal wel iets waar we spijt van hebben. Waar de één op eigen kracht zijn verlossing zoekt, wendt de ander zich tot het geloof. Om zijn daden op te biechten en te boeten voor de zonden die hij of zij heeft begaan. In het sterke drama Battle in Heaven, die de originele titel Batalla en el cielo draagt, is het voor Marcos (Marcos Hernández) onmogelijk om die verlossing te vinden. Met als resultaat dat zijn toenemende schuldgevoel zijn tol eist.

Samenvatting van het verhaal – Marcos is als chauffeur van de generaal een simpele man. Die zijn taken als chauffeur combineert met het verkopen van snuisterijen bij het lokale metrostation. Waar hij samen met zijn vrouw het inkomen bij elkaar sprokkelt, maar haar ook regelmatig in de steek laat om te verdwalen in zijn eigen gedachten. De duidelijk zichtbare ongelukkige man draagt een extra last met zich mee wanneer blijkt dat hij samen met zijn wederhelft een baby voor losgeld heeft ontvoerd. Maar als het kindje overlijdt lijkt een gelukkiger bestaan verder weg dan ooit tevoren.

De ontmoeting met Ana (Anapola Mushkadiz) laat Marcos des te meer inzien dat hij doodongelukkig is. De generaalsdochter is een sekswerker en Marcos probeert zijn geluk te vinden door haar in te huren. Maar zelfs de heftige vrijpartij met de beeldschone Mexicaanse lijkt hem geen voldoening te geven. Terwijl hij zijn misdaden opbiecht aan Ana hoopt hij dat zijn verlossing nabij is. Maar niets is minder waar. Terwijl Ana hem meer als klant dan als minnaar behandelt en hem meermaals instrueert om zichzelf aan te geven, slaan bij Marcos de stoppen door.

Recensie – Het verhaal van Battle in Heaven ligt wat zwaar op de maag en het laat heel goed zien dat je als een ogenschijnlijke normaal individu gemakkelijk van de regen in de drup kan raken. Waarin iedere situatie uitzichtloos lijkt en de kans op geluk voor eens en altijd lijkt verkeken. De lichaamstaal en mimiek van Marcos spreken in veel scènes boekdelen, want zijn zielloze blik lijkt aan te geven dat de hoofdprotagonist de handdoek al een geruime tijd geleden in de ring heeft gegooid. Hopend op de verlossing in het hiernamaals waar hij wellicht meer controle over zijn geluk heeft. Maar door de misdaden die hij heeft gepleegd is het nog maar de vraag of er voor hem een plekje in het paradijs is.

Beoordeling
  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.