Batman

Batman door de jaren heen

BatmanNa het artikel 5 keer Robert Englund volgt nu 5 keer Batman waarin ik even stilsta bij de acteurs die tot nu toe de rol van de gemaskerde burgerwacht van Gotham City hebben gespeeld. Je denkt waarschijnlijk dat er meer acteurs zijn geweest die de cape van multimiljardair Bruce Wayne hebben gedragen en dat klopt. Maar ik heb dan ook een overzicht gemaakt van de 5 acteurs die naar mijn mening de rol het beste hebben ingevuld.

Val Kilmer

Val Kilmer is zeker niet de beste Bruce Wayne/Batman, maar wel beter dan George Clooney die in 1997 de rol in Batman & Robin heeft gespeeld. In Batman Forever (1995) overtuigd de acteur meer in de rol van Batman dan van Bruce Wayne en dat is verder ook prima in een film waarin de gevleugelde wreker vaak te zien is. Daarom mag hij wel in dit lijstje staan in tegenstelling tot zijn zeer matige opvolger.

Ben Affleck

Nieuwkomer Ben Affleck droeg het pak van Batman in Batman v Superman: Dawn of Justice en hij speelt een verbitterde Bruce Wayne die als de beschermer van Gotham City ook een beetje crimineel gedrag vertoond. Een duistere Batman dus en ik kan dat wel waarderen. De film heb ik uiteindelijk beoordeeld met een 3,5 en het is zeker niet de beste Batman-film die er is. Maar Affleck is een uitstekende Batman des te meer.

Adam West

Adam West heeft het Batman-pak – dat destijds niets meer was dan een foute pyjama – meerdere keren gedragen in zowel Batman: The Movie (1966) als in de televisieserie (1966-1968). Destijds was de technologie nog niet zo ver om de kijker een spectaculaire film voor te schotelen en Batman: The Movie werd dan ook meer als komedie in de markt gepositioneerd. Maar West hoort naar mijn mening wel thuis in dit rijtje.

Michael Keaton

Ik groeide op met de Batman die Michael Keaton heeft gespeeld in Batman en Batman Returns en ik vind dat hij dat prima heeft gedaan. Het is ook mede te danken aan de stijl van regisseur Tim Burton dat deze films een bepaalde sfeer hebben die tot op de dag van vandaag voor veel kijkplezier zorgt. En ik vind de Batmobile en het Batman-pak in deze films echt geweldig!

Christian Bale

Maar als we het over de beste Bruce Wayne en Batman vertolkingen hebben dan hoort Christian Bale op de eerste plaats te staan. Hij speelt de rol fantastisch in Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Dit zijn volgens velen – en ik ben het daar ook mee eens – de beste Batman-films die er tot op heden zijn gemaakt. Mede te danken dus aan het puike acteerwerk van Bale.

En wie vind jij de beste Bruce Wayne/Batman?

5 reacties

  1. Ik ga voor Bale. Heb Affleck nog niet gezien als Batman op zijn mini rolletje in Suicide Squad na.

    De nieuwe look is mooi, Paul! Moet nog wel even wennen dat het niet meer blauw is. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.