Back to the Future boxset

Terug naar Back to the Future met de 4-disc Blu-ray Disc box

Back to the Future boxsetHet is alweer 35 jaar geleden toen Back to the Future in de bioscoop verscheen. De komische en avontuurlijke familiefilm van regisseur Robert Zemeckis waarin de jonge Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Chrisotpher Lloyd) samen een knotsgek avontuur beleven. Het succes was goed voor 2 vervolgdelen die in 1989 en 1990 verschenen. Ruim 30 jaar en een groot aantal DVD en Blu-ray Disc releases later, verschijnt de iconische trilogie nu in een nieuwe boxset. Digitaal remastered en tevens voor het eerst op 4K Ultra HD Blu-ray Discs.

In Back to the Future maken we kennis met scholier Marty McFly (Michael J. Fox) en uitvinder Emmett Brown (Christopher Lloyd). Die een knotsgek avontuur beleven wanneer Marty per ongeluk met de door Doc Brown uitgevonden tijdmachine in het jaar 1955 belandt. Tot overmaat van ramp verstoort hij per ongeluk de eerste ontmoeting tussen zijn vader George (Crispin Glover) en moeder Lorraine (Lea Thompson) en daarmee brengt hij zijn eigen bestaan en dat van zijn broer en zus in gevaar. Samen met Doc Brown uit 1955 moet Marty dan ook een plan bedenken om zijn ouders te herenigen terwijl zij ook moeten bedenken hoe Marty kan terugkeren naar de toekomst.

Hoewel Marty erin is geslaagd om terug te keren naar het jaar 1985, staat er alweer een nieuw avontuur op het programma. Als Doc Brown in paniek terugkeert uit het jaar 2015 en Marty dwingt om met hem terug te keren naar de toekomst. Want door een fout van Marty’s toekomstige zoon, dreigt zijn familie uit elkaar te vallen. Een fout die hersteld moet worden. Hoewel Doc Brown en Marty in hun missie slagen, staan ze voor een nog grotere uitdaging als ze terugkeren naar 1985 en constateren dat ze in een alternatieve tijdlijn zijn belandt. Alleen door terug te keren naar het verleden hebben zij een kans om de tijdlijn te herstellen.

In het slot van de trilogie zien we hoe Marty McFly met Doc Brown uit 1955 een plan bedenkt om de toekomstige Doc Brown terug te halen naar de toekomst. Nadat zij de tijdlijn in originele staat hebben hersteld, is de uitvinger met de tot tijdmachine omgebouwde DeLorean in het jaar 1885 belandt. Wanneer Marty in de bibliotheek ontdekt dat een zeker Emmett Brown tijdens een aanslag van ‘Mad Dog’ Tannen (Thomas F. Wilson) is doodgeschoten, besluit hij om tegen beter weten in naar het oude westen te gaan. Om zijn goede vriend te redden en hem mee terug te nemen naar de toekomst.

In iets minder dan 6 uur krijg je een heerlijk avontuur voorgeschoteld. Dat zich afspeelt in verschillende periodes zoals, de jaren ’80, ’50, ’10 en in het wilde westen. Michael J. Fox en Christopher Lloyd spelen de rollen van de vrienden Marty en Doc Brown voortreffelijk, maar ook de ondersteunde cast verdient alle lof voor hun vertolking van kleurrijke personages zoals Crispin Glover (George McFly), Lea Thompson (Lorraine McFly) en Thomas F. Wilson (Biff, Griff en Buford Tannen). De door Steven Spielberg geproduceerde reeks is dan ook een tijdloos avontuur. Waarin het komische en futuristische verhaal met behulp van mooie special effects en uitstekend regiewerk door Robert Zemeckis tot leven is gebracht.

Blu-ray Disc boxset

De vernieuwde 4 disc Blu-ray Disc boxset bevat de trilogie, die volledig digitaal remastered is. Het beeld, dat in het formaat 1.85:1 en 1080p op de schijfjes staat, is dan ook haarscherp en vol van kleur. Een lichte ruis is aanwezig, maar dat is ook niet zo vreemd voor films die in de jaren ’80 en aan het begin van de jaren’ 90 zijn gemaakt. Het geluid, dat in DTS-HD Master Audio 5.1 aanwezig is, klinkt subliem.

De extra disc bevat meer dan een uur aan nieuw bonusmateriaal. Met documentaires zoals, The Hollywood Museum Goes Back to the Future, Behind the scenes of Back to the Future: The Musical, An Alternate Future: Lost Audition Tapes en Could you survive the movies?. Daarnaast bestaat het bonusmateriaal uit een 6-delige documentaire over het verhaal, een special The Physics of Back tot he Future, verwijderde scènes, een Q&A met hoofdrolspeler Michael J. Fox, beeldmateriaal van achter de schermen, muziekvideo’s, audiocommentaar van cast- en crewleden, de korte film Doc Brown Save the World! en een blik op de attractie Back to the Future: The Ride. De nieuwe artwork is helemaal in de stijl van Back to the Future vormgegeven, met als klein minpuntje dat de titel zowel in het Engels als in het Frans prominent op de cover staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.