Avengers: Age of Ultra (2015)

De fans hebben er even op moeten wachten, maar in de afgelopen week ging dan eindelijk Avengers: Age of Ultron in première. En ik kon niet wachten om zo snel mogelijk naar de bioscoop te gaan om het vervolg op de spectaculaire actiefilm The Avengers te gaan zien. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog! En na een aantal trailers en een slokje cola begon dan eindelijk het spektakel waar ik zolang naar uitgekeken heb. Regisseur Joss Whedon opent met een spectaculaire scène waarin de superhelden Iron Man, Thor, Captain America, Black Widow, Hawkeye en het reusachtige monster Hulk het gezamenlijk opnemen tegen het leger van HYDRA.

De toon is gezet. Spectaculaire actie, bombastische explosies, verbluffende special effects en overtuigende CGI zorgen voor een brede glimlach op het gezicht. Het zijn beelden waar je als fan op zit te wachten. Daarnaast worden in de openingsscène ook nieuwe personages uit het Marvel universum geïntroduceerd. Aaron Taylor-Johnson is te zien als Quicksilver terwijl Elizabeth Olsen de rol van de Scarlet Witch speelt. Het zijn tegenstanders waar het response team van het voormalige S.H.I.E.L.D. mee te maken krijgt. Maar de echte vijand komt in de vorm van Ultron. Een geavanceerde kunstmatige intelligentie die door multimiljardair en Avenger Tony Stark is ontworpen om de Aarde te beschermen tegen het gevaar uit andere werelden.

Maar Ultron – die met behulp van adembenemende computeranimaties in beeld is gebracht en door James Spader van zijn stem is  voorzien – kent geen verschil tussen het redden en het vernietigen van de wereld en al gauw bedenkt hij een ingenieus plan om de wereld te vernietigen. En de inmiddels zelfstandig opererende Avengers moeten daar een stokje voor steken. Maar er heerst onrust binnen het team en dat zorgt voor verdeeldheid. Nu de wereld hen het hardst nodig heeft, staan zij voor de grootste uitdaging in hun carrière als superheld. Het is dan ook de vraag of zij hun verschillen aan de kant kunnen zetten om opnieuw de wereld van de ondergang te redden.

Ondanks dat ik Ultron een geweldige schurk vind, ben ik geen fan van het ietwat dramatische en duistere verhaal. Het is duidelijk te zien dat de Marvel-films volwassener worden. Er is dan ook meer drama aanwezig en ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet over uit ben of ik dit wel helemaal vind passen bij het imago van de Marvel superhelden. Naar mijn mening moet een film, zoals Avengers: Age of Ultron luchtig zijn. En dat is zeker niet het geval. Desalniettemin blijft Whedon bij de kern van de succesformule en dat is veel spektakel. Er is dan ook een redelijke balans tussen deze vermakelijke scènes en de ietwat saaie momenten.

Dan is het tijd om de balans op te maken en ik heb toch een beetje gemengde gevoelens na het zien van Avengers: Age of Ultron. Het is een geweldige spektakelfilm vol met mooie special effects en CGI, maar ik vind de film toch niet zo sterk als zijn voorganger. Dat heeft te maken met de duistere sfeer die aanwezig is, maar ook door het feit dat de door Joss Whedon geregisseerde stripboekverfilming niet foutloos is. Vooral het wisselvallige acteerwerk van Aaron Taylor-Johnson zorgt soms voor irritaties. Ook de wijze waarop nieuwe personages aan het Avengers-universum worden toegevoegd vind ik soms iets te nonchalant gedaan. Opeens zijn ze er. Oké, misschien ben ik iets te kritisch en ik mag ook niet vergeten dat Avengers: Age of Ultron een geweldige spektakelfilm is. Ik heb mij dan ook ontzettend vermaakt ondanks dat het vervolg zijn voorganger dan niet weet te evenaren.

Beoordeling
  • Hoe goed is het verhaal?
  • Hoe goed is het acteerwerk?
  • Hoe vermakelijk is de film?
3.7
Verzenden
Beoordeling van de bezoekers
0 (0 votes)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.