Apostle

Apostle (2018) recensie

ApostleGareth Evans schreef en regisseerde voor Netflix de mysterieuze horror/thriller Apostle. Een zogenaamde Netflix Original en zich mag scharen bij het inmiddels brede assortiment aan films die door de streamingdienst zijn geproduceerd. Ik ben van mening dat de kwaliteit van deze Originals wisselend is. Soms word je als kijker aangenaam verrast door een volwaardige productie die niet onder doet voor een grote bioscoophit, maar af en toe overheerst ook de teleurstelling. Hoe zit dat met Apostle?

Samenvatting van het verhaal
Thomas Richardson (Dan Stevens) verlaat het vaste land om zich bij een gemeenschap op een afgelegen eiland te voegen. Een eiland waar profeet Malcolm (Michael Sheen) de leiding heeft en de orde bewaart. Hoewel het erop lijkt dat Thomas een onderdeel van de hechte gemeenschap wil worden blijkt niets minder waar te zijn. Hij is naar het eiland afgereisd om zijn ontvoerde zus te zoeken en hij is ervan overtuigd dat Malcolm daar iets mee te maken heeft. Tijdens zijn speurtocht doet hij een aantal afschuwelijke ontdekkingen en is hij vastberaden om de duistere geheimen aan het licht te brengen.

Mysterieus
Apostle is een zeer mysterieuze film die een heerlijk naargeestig sfeertje bevat, maar de kijker ook bij de strot beetpakt. Te danken aan de wijze waarop het interessante verhaal wordt verteld, maar ook te danken aan de overtuigende acteerprestaties. Zo vult Dan Stevens de rol van de zoekende broer goed in terwijl Michael Sheen overtuigt in de rol van de ietwat vreemde doch volhardende profeet Malcolm. De decors zien er geweldig uit terwijl ook de make-up effecten een dikke pluim verdienen.

Imperfectie
Maar Apostle is tevens een productie die te maken heeft met een paar probleempjes. Zo ligt het tempo enorm laag en dat werkt soms in het nadeel. Het zoveelste moment met religieus gezwets van de valse profeet zorgt eerder voor een overweging om de knop om door te spoelen te gebruiken dan om aandachtig te blijven kijken en luisteren terwijl een aantal subplots die zijn toegevoegd om de speelduur op te rekken niet heel interessant zijn. Wellicht had de film iets meer indruk gemaakt als deze 20 tot 30 minuten korter had geduurd.

Waardering: 2.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.