Annabelle-Comes-Home_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Warner-Bros-Ent-All-Rights-Reserved

Annabelle Comes Home (2019) recensie

Annabelle-Comes-Home_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Warner-Bros-Ent-All-Rights-ReservedHet The Conjuring universum heeft een aardige vorm gekregen. Annabelle Comes Home is de zevende horrorfilm binnen deze franchise en de derde film waarin de angstaanjagende porseleinen pop Annabelle een hoofdrol speelt. De voorgaande delen speelden zich af voor de gebeurtenissen in The Conjuring, maar de door Gary Dauberman geregisseerde horrorfilm speelt zich af vlak na het moment wanneer paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) de pop onderzoeken en bij diens getraumatiseerde eigenaren weghalen.

Samenvatting van het verhaal
Paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren hebben vastgesteld dat de porseleinen pop Annabelle als een geleider wordt gebruikt door een kwaadaardige entiteit. Derhalve nemen zij de pop mee naar hun occult museum waar zij haar opsluiten in een vitrinekast. Wanneer zij een welverdiende dag rust met zijn tweeën hebben gepland, dragen zij de verantwoording over aan het kindermeisje Mary Ellen (Madison Iseman). Zij blijft samen met hun dochter Judy (Mckenna Grace) en haar beste vriendin Daniela (Katie Sarife) achter om op het huis te passen. Maar wanneer bij Daniela de nieuwsgierigheid naar het occult museum in de kelder toeneemt en zij Annabelle uit haar vitrinekast haalt, belanden de meiden in een zwaar en spiritueel gevecht.

The Conjuring 1.5
Annabelle Comes Home had evengoed een direct vervolg op The Conjuring kunnen zijn, maar de studio had andere plannen met de angstaanjagende porseleinen pop die inmiddels menig filmliefhebber slapeloze nachten heeft bezorgd. Het is dan ook al de derde film waarin het boegbeeld van de franchise een hoofdrol speelt en het is niet uit te sluiten dat er nog meer vervolgdelen volgen. Naar mijn mening zijn deze meer dan welkom, want Annabelle Comes Home is een vermakelijke horrorfilm. Waarin de spanning goed wordt opgebouwd en een aantal effectieve schrikmomenten het hart even doet overslaan.

Goed vervolg
Ondanks dat er weinig vernieuwing is, slaagt men er toch in om een onderhoudende film te creëren. Annabelle Comes Home is in dezelfde opzet als The Conjuring gemaakt en voelt in tegenstelling tot de voorgaande delen dan ook echt aan als een onderdeel van de inmiddels toch wel populaire franchise. Dat hoofdrolspelers Patrick Wilson en Vera Farmiga slechts een bijrol vertolken is geen minpunt, want het acteerwerk van de jonge hoofdrolspeelsters is overtuigend te noemen. Ik heb mij dan ook prima vermaakt met het goede vervolg dat dan ook zeker naar meer smaakt. Ik kijk nu al uit naar de release van The Conjuring 3 die is aangekondigd.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.