Amsterdam Comic Con op 27 en 28 augustus in RAI Amsterdam

Comic Con AmsterdamShowmasters presenteert met trots: Dé conventie voor popcultuurliefhebbers in Amsterdam

De organisatoren van London Film & Comic Con, de grootste Comic Con van Europa, komen na 15 jaar voor het eerst naar Nederland met Amsterdam Comic Con. Tijdens Amsterdam Comic Con op zaterdag 27 en zondag 28 augustus verandert de RAI Amsterdam in een heus popcultuurparadijs, waar iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime alles kan vinden wat zijn hartje begeert.

Tijdens de conventie kun je je favoriete Hollywood-acteurs en -actrices ontmoeten bij meet & greets, zijn er panels en Q&A’s, workshops, demonstraties en kun je op commissie tekeningen bestellen bij je favoriete comic book artiesten. Verder zijn er verschillende cosplay-activiteiten bij het speciale cosplaypodium, zoals workshops, competities, lezingen en demonstraties. Ook wordt er aandacht besteed aan anime en manga met workshops, lezingen, merchandise en demonstraties. Er is een speciale gaming-sectie met een podium waarop panels en gamedemo’s te zien zijn. Mocht je liever zelf gamen, dan kun je je uitleven op een uitgebreid aanbod van nieuwe en retro games. Die ene limited edition figurine kun je scoren op de royale merchandisevloer, waar diverse handelaren hun waar aanbieden. Verder zijn er nog vele andere activiteiten, zoals bordspelletjes, LARPing en fanclubs. Kortom, het ideale weekend voor zowel hardcore fans, popcultuurgeïnteresseerden als families met kinderen.

Acteurs
Er komen meer dan 40 internationale film- en televisiesterren naar Amsterdam Comic Con. Enkele grote namen die acte de présence geven op Amsterdam Comic Con zijn:

  • Sean Astin, Hobbit Sam uit Lord of the Rings
  • Robert Englund, Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street
  • James Marsters, Spike uit Buffy en Angel
  • Carl Weathers, Apollo Creed uit Rocky, o.a. ook te zien in Predator
  • Natalia Tena, Harry Potter en Game of Thrones
  • Ray Park, Darth Maul in Star Wars, maar was ook te zien in X-Men en G.I. Joe
  • Lance Henriksen, Frank Black in Millennium, maar schitterde ook in Terminator en Aliens
  • Michael Biehn, Terminator, Aliens, The Abyss, The Rock
  • Julie Benz, Dexter, Defiance, Buffy, Angel

Nieuwsgierig naar meer? Op de website van Amsterdam Comic Con vind je de volledige gastenlijst.

Tickets

Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart (€ 15,-) of een weekendkaart (vanaf € 28,-). Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene mee. Kinderen tot 12 jaar betalen €10,- entree. Voor meer informatie over de tickets klik hier.

Locatie: RAI Amsterdam
Data: 27 & 28 augustus 2016

Organisator Showmasters
Amsterdam Comic Con wordt georganiseerd door Showmasters uit Engeland die al ruim 15 jaar ervaring heeft met het organiseren van film, game en comic events. Jaarlijks organiseert Showmasters meer dan 20 events met als grootste en bekendste event de London Film & Comic Con dat jaarlijks in juli plaatsvindt en meer dan 100.000 bezoekers trekt.

Blijf op de hoogte van Amsterdam Comic Con via:
Website
Facebook
Twitter

Geplaatst op 14 april 2016
Bron: Amsterdam Comic Con

Advertentie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.